Azijietiški vištienos sparneliai

Vienas iš tų patiekalų, kuriuos kartoji ir kartoji. Viskas prasidėjo nuo vienos 600 g. dėžutės sparnelių. Planas buvo užkandis dviems, tad pamaniau, jog įdėsiu marinuotis dar keletą. Paskui pagalvojau: na, kad jau pradariau antrą dėžutę, reikia kept visus, nes likusių sparnelių tikriausiai iškart nepanaudosiu. Ir spėkit ką.. Ogi visus 1.2 kg sparnelių kaipmat suvalgėm DVIESE! 😀

Ingredientai

Sparneliams:

  • 1.2 kg viščiukų sparnelių;
  • 1 v. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. maltų pipirų;
  • 1 a. š. druskos;

Padažui:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnis druskos ir pipirų;
  • 4 cm imbiero šaknis, tarkuota;
  • 1 a. š. čili padažo;
  • 2 v. š. medaus;
  • 5 v. š. sojų padažo;
  • 2 v. š. rudojo cukraus.

Papuošimui:

  • Svogūno laiškų;
  • Sezamų sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 120 °C, įdedame groteles.
  2. Sparnelius perpjauname per sąnarius: taip gausime mažą spanelį ir kulšelę. Mėsą nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir sudedame į gilų dubenį. Suberiame druską, pipirus, kepimo miltelius, ir gerai išmaišome.
  3. Sparnelius išdėliojame ant grotelių odele į viršų, ir kepame 30 minučių. Kepimo metu visi riebalai išvarvės, tad po grotelėmis siūlau patiesti didelę kepimo skardą.
  4. Po 30 minučių, temperatūrą padidiname iki 220 °C ir kepame sparnelius dar 30 minučių. Iškepus išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
  5. Visus padažo ingredientus sudedame į nedidelį puodą ir verdame apie 5 minutes, kol padažas sutirštės.
  6. Sparnelius sudedame į dubenį, užpilame padažu ir išmaišome. Patiekiant apiberiame sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Valgant užlašinkite citrinos sulčių- jos suteikia gaivumo, ir atveria paslėptus skonius 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*