Vienas iš tų patiekalų, kuriuos kartoji ir kartoji. Viskas prasidėjo nuo vienos 600 g. dėžutės sparnelių. Planas buvo užkandis dviems, tad pamaniau, jog įdėsiu marinuotis dar keletą. Paskui pagalvojau: na, kad jau pradariau antrą dėžutę, reikia kept visus, nes likusių sparnelių tikriausiai iškart nepanaudosiu. Ir spėkit ką.. Ogi visus 1.2 kg sparnelių kaipmat suvalgėm DVIESE! 😀
Ingredientai
Sparneliams:
- 1.2 kg viščiukų sparnelių;
- 1 v. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. maltų pipirų;
- 1 a. š. druskos;
Padažui:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnis druskos ir pipirų;
- 4 cm imbiero šaknis, tarkuota;
- 1 a. š. čili padažo;
- 2 v. š. medaus;
- 5 v. š. sojų padažo;
- 2 v. š. rudojo cukraus.
Papuošimui:
- Svogūno laiškų;
- Sezamų sėklų.
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitiname iki 120 °C, įdedame groteles.
- Sparnelius perpjauname per sąnarius: taip gausime mažą spanelį ir kulšelę. Mėsą nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir sudedame į gilų dubenį. Suberiame druską, pipirus, kepimo miltelius, ir gerai išmaišome.
- Sparnelius išdėliojame ant grotelių odele į viršų, ir kepame 30 minučių. Kepimo metu visi riebalai išvarvės, tad po grotelėmis siūlau patiesti didelę kepimo skardą.
- Po 30 minučių, temperatūrą padidiname iki 220 °C ir kepame sparnelius dar 30 minučių. Iškepus išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
- Visus padažo ingredientus sudedame į nedidelį puodą ir verdame apie 5 minutes, kol padažas sutirštės.
- Sparnelius sudedame į dubenį, užpilame padažu ir išmaišome. Patiekiant apiberiame sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
Valgant užlašinkite citrinos sulčių- jos suteikia gaivumo, ir atveria paslėptus skonius 🙂
Skanaus!
Aušra