Ar vištiena gali atsibosti? Nemanau! Saldi, sūri, rūgšti, saldžiarūgštė, karti, virta, troškinta, kepta grilyje arba keptuvėje, sausa ar tirpstanti burnoje – kaskart vis kitokia! Pagal nuotaiką ir renkamės vištienos skonį 🙂
Šiandien vištieną marinavau garstyčių padaže, papildomai dėjau kajeno pipiro ir kepiau grilyje. Aštroka, bet taip pastaruoju metu ir mėgstu. Šis receptas tiks artėjančiam barbekiu sezonui.
Ingredientai
- 10 vištienos šlaunelių be odelių;
- 3 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. maltų pipirų.
Glajui reikės:
- 1 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1 česnako skiltelė, trinta;
- 1/3 arbat. šaukšt. kajeno pipiro.
Gaminimo eiga
- Giliame dubenyje sumaišome garstyčias, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus. Sudedame vištieną, gerai įmasažuojame padažą į mėsą, uždengiame ir paliekame marinuotis mažiausiai 1 valandai.
- Paruošiame glajų, tiesiog sumaišome visus ingredientus. Jį tepsime ant vištienos prieš pat jai baigiant kepti.
- Grilį įkaitiname iki 190 °C, groteles apipurškiame aliejumi. Dėliojame šlauneles ant grotelių ir kepame maždaug 20 minučių, kas 5 minutes vis jas apversdami.
- Kepimo pabaigoje abi šlaunelių puses aptepame glajumi ir pakepam dar porą minučių.
Patiekiam vištieną su daržovėmis arba ryžiais, papuošiam smulkintais žalumynais. Jeigu aštriai nemėgstate, kajeno pipiro rekomenduoju nedėti.
Skanaus!
Aušra