Grilyje kepti jogurtiniai vištienos iešmeliai

Išbandžiau, įsimylėjau ir jau matau kad turiu naują mylimiausią vištienos receptą! Jei kam nors iš Jūsų vištiena yra atsibodusi, sausa ar šiaip neskani, pasitikėkit manim ir išbandykit šį receptą: tirps burnoje, pažadu! O svečiai labai greitai ištuštins savo lėkštes.

Marinavimas užims šiek tiek laiko, bet tikrai verta. Marinatas greitai pagaminamas iš graikiško jogurto ir česnakų su prieskoniais, tereikės palaikyti šaldytuve per naktį arba bent kelias valandas.

Šiuos vištienos kebabus (manau galima ir taip pavadinti) galima patiekti su ryžiais, keptomis daržovėmis arba salotomis. Juos gaminau mūsų dviejų dienų pietums, ir kaip juos patiekiau galite rasti skyrelyje “Maistas Dėžutėse“ 🙂 Na o dabar keliaujam tiesiai prie recepto.

Gavosi 5 porcijos (5 iešmeliai).

Ingredientai

  • 5 valg. šaukšt. natūralaus graikiško jogurto;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1/8 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. čili dribsnių;
  • Tarkuota 1 citrinos žievelė;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. šviežiai maltų pipirų;
  • 3 skiltelės česnako, trintos;
  • 600 g. vištienos blauzdelių mėsos be kaulo;
  • 1 didelis raudonasis svogūnas;

Gaminimo eiga

  1. Marinatas. Dubenyje sumaišome jogurtą, alyvuogių aliejų, paprikos prieskonius, kuminą, cinamoną, čili dribsnius, tarkuotą citriną, citrinos sultis, druską, pipirus ir trintą česnaką.
  2. Vištiena. Medinius iešmelius pamirkau vandenyje kiek galiu ilgiau, taip jie mažiau apdegs. Nuo vištienos ketvirčių nupjaunu ir išmetu riebalus, tada vištą supjaustau kubeliais. Svogūną padalinu į 8 dalis ir išskirstau plokštelėmis. Veriam vištieną-svogūną, vištieną- svogūną 🙂 Gavosi 5 iešmeliai. Juos sudedu į kepimo skardą patiestą folija, užpilu marinatu ir iešmelius pavolioju marinate kad padengtų visas puses. Skardą uždengiam ir dedam į šaldytuvą marinuotis per naktį arba bent kelioms valandoms. PATARIMAS: Marinuokit jau suvertą vištieną, kitaip bus labai daug “terliojimosi“!

 

3. Kepimas. Pasirinkau grilio rėžimą ir kepiau apie 20 minučių aukštoje temperatūroje. Kadangi mano orkaitė jau sena, grilis vos kruta, kepimą užbaigiau normaliam orkaitės rėžime, temp. 180 C. Visą laiką iešmelius reikia vartyti kad apskrustų iš visų pusių. Grilį naudot patartina, nes vištienai suteikia tobulą dūmo skonį.

Perkeliam iškepusius iešmelius į lėkštę ir patiekiam karštus. Kvapas pasakiškas, na o vištienos minkštumas.. Pamėginkit patys, liksit maloniai nustebinti 😉

Skanaus!

Aušra

 

 

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*