Kalakutienos suktinukai

Kalakutienos suktinukai su sūriu

Net ir tais atvejais, kai šaldytuve gūdi dykuma, stengiuosi improvizuoti ir pasigaminti kažką bent šiek tiek įdomesnio. Ne išimtis ir šis kartas, kai,  rodos, turėjau tik kalakutienos filė, ir nieko daugiau.

Gaminau visiškai improvizacinį patiekalą, kuris gavosi netgi geriau nei tikėjausi, tad nusprendžiau juo pasidalinti ir su Jumis.

Ingredientai

  • 300 g. kalakuto krūtinėlės filė “Skonio ženklas“;
  • 50 g. sūrio su mėlynuoju pelėsiu “Bluedino“;
  • 1/2 raudonosios paprikos iš “Lidl turgelio“;
  • 1 kiaušinio ‘‘Auga“;
  • 1/2 puodelio džiūvėsėlių “Castello“;
  • Saldžiųjų paprikų prieskonių “Kania“;
  • Jūros druskos “Kania“;
  • Maltų juodųjų pipirų “Kania“.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Kalakutienos filė išmušame ir pagardiname druska, pipirais bei saldžiąja paprika.
  2. Kiaušinį išplakame su žiupsneliu druskos. Lėkštėje paruošiame džiūvėsėlius.
  3. Mėsos kraštelyje dedame juostelėmis pjaustytos paprikos, šiek tiek sūrui. Viską susukame į suktinuką, ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Dedame į kiaušinio plakinį, išvoliojame džiūvėsėliuose ir guldome į kepimo indą. Kartojame tą patį su visais filė gabaliukais.
  4. Kepame 25-30 minučių 180 °C orkaitėje.

Įdaryta kalakutienos filė
Greitai paruošiamos vakarienės rezultatas

Prie šių suktinukų dera pesto padažas. Patiekiame su mėgstamu garnyru, gaiviomis salotomis. Mėsa šiek tiek sausoka, labiausiai dėl džiūvėsėlių, bet įdaras tikrai gelbsti padėtį. Jei norisi šiek tiek labiau paimprovizuoti, prieš baigiant kepti ant suktinukų uždėkite mocarelos arba trintų pomidorų.

Kalakutienos suktinukai

Valgydama galvojau, kad šiek tiek man jie primena kijevo kotletus. Tik sveiką jų versiją, be jokių riebalų.

Paprika ir pelėsinis sūris suteikia išskirtinio, aitresnio skonio, kas man tai dienai labai tiko. Jeigu nemėgstate paprikos, naudokite pakepintus špinatus.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*