Kalėdinė antis su apelsinais

Kalėdinė antis su apelsinais

Kalėdos jau nebe už kalnų, na o kokios Kalėdos be keptos anties?

Anksčiau šventėms kepdavau vištą, bet išmokusi kepti antį, jau keletas metų renkuosi būtent ją. Antiena ypatinga mėsa, ne tokia kasdieniška kaip vištiena, tad Kalėdoms šiemet rinksiuosi būtent antį.

Esu girdėjusi, jog kartais antiena gaunasi sausa, todėl žmonės jos vengia. Žinoma, kas norėtų sugadinti gražiausią šventę sausa mėsa? Šiai problemai spręsti į pagalbą ateinu aš, su savo sultingos antienos su apelsinais receptu. Pora specialių kepimo triukų padarys tikrą stebuklą 🙂

Ingredientai

  • KITCHEN me ančiukas;
  • 1 v. š. druskos;
  • 1 a. š. maltos kalendros;
  • 1/2 a. š. kumino;
  • 1 a. š. juodųjų pipirų;
  • 1 apelsinas;
  • 4 čiobrelio šakelės;
  • 2 plokščialapių petražolių šakelės;
  • 1 svogūnas;
  • 1/2 puodelio sauso balto vyno;
  • 1/2 puodelio sultinio;
  • 1 morka;
  • 1 saliero stiebas.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname orkaitę iki 240 °C, groteles perkeliame į orkaitės vidurį.
  2. Sumaišome druską, kalendrą, kuminą ir pipirus. Antį nusausiname ir įtriname prieskoniais. Pusę apelsino supjaustome ketvirčiais ir dedame į anties vidų kartu su čiobreliais, petražolėmis, ir puse griežinėliais pjaustyto svogūno.
  3. Išspaudžiame sultis iš likusio pusės apelsino, ir sumaišome kartu su baltuoju vynu.
  4. Į kepimo skardą dedame likusius svogūno griežinėlius kartu su kubeliais pjaustyta morka bei saliero stiebu. Ant daržovių guldome antį, ir orkaitėje kepame 30 minučių.
  5. Į skardą supilame vyną su sultimis, ir sumažiname temperatūrą iki 180 °C. Kepame antį dar apie 1 valandą ir 15 minučių. Baigiant kepti, įjungiame grilio rėžimą, ir keletą minučių kepame tam, kad paukštis įgautų gražesnę spalvą.
  6. Iškepusią antį atsargiai perkeliame ant pjaustymo lentos, ir prieš patiekiant leidžiame pastovėti 15 minučių.

Graži, minkšta, sultinga, ir kupina įvairiausių skonių. Ir žinot ką? Netgi nemėgstantiems antienos ji labai patiko! O tai jau daug pasako apie patį receptą 🙂 Drąsiai kepkit šią gražuolę Kalėdoms ir ne tik, nustebinsite net visko mačiusius svečius.

Antis su apelsinais

Antis ne tik skani, bet ir pasitelkus šiek tiek fantazijos, ja puikiai galima papuošti Kalėdinį stalą.

Kepta antis su apelsinais

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *