Kepta kalakuto krūtinėlė

Ar žinojai, kad kepta kalakuto krūtinėlė yra pats geriausias maisto paruoštukas? Šiandien receptas, kuris padės supaprastinti net kelių ateinančių dienų maisto ruošą. Orkaitėje kepta kalakuto krūtinėlė, kurią vėliau panaudosime net į kelis skirtingus patiekalus. Tereikia vieną kartą iškepti mėsą, o sekančias dienas pietų ir užkandžių paruošimas bus itin lengvas.

Ingredientai

  • 600 g. kalakuto krūtinėlė “Skonio ženklas“;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 2 skiltelės česnako, smulkinto;
  • 1/2 a. š. jūros druskos “Kania“;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių “Kania“;
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų “Kania“;
  • 1 a. š. smulkintų petražolių;
  • 1/2 a. š. smulkinto baziliko.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome visus prieskonius, o kalakuto krūtinėlę patepame aliejumi. Įtriname prieskonius į mėsą, paguldome krūtinėlę į kepimo indą, ir kepame 90 minučių 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  2. Išimame kepimo indą iš orkaitės, uždengiame folija ir prieš pjaustant leidžiame mėsai pastovėti 20-30 minučių.

Pagal šį receptą kepta kalakutiena gaunasi pakankamai sultinga, su gaiviu prieskonių skoniu.

Dar šiltą mėsą pjaustome griežinėliais ir valgome pietums su Jūsų pasirinktu garnyru. Likusią mėsą uždengiame maistine plėvele arba dedame į sandarią dėžutę, ir laikome šaldytuve. Sekančią dieną man mėsa pasirodė žymiai skanesnė. Skaniausia valgyti šaltą, o likučius galite panaudoti taip:

  1. Dėti į pietų dėžutes kartu su virtomis daržovėmis, salotomis arba kruopomis (sakoma, kad mėsos nereikėtų derinti su kruopom, bet man pačiai patinka ir tinka valgyti mėsą su ryžiais ir kynva);
  2. Valgyti su ryžių trapučiu arba pilno grūdo duona. Skaniausias receptas štai toks: pilno grūdo duona, griežinėlis kalakutienos, griežinėlis pomidoro ir šiek tiek pipirų, druskos. Nereikia jokios dešros sumuštiniams, pamatysit, kad sumuštinis gali būti ir skanus, ir sveikas.
  3. Pjaustyti plonomis juostelėmis ir dėti į salotas;
  4. Panaudoti apkepuose, pvz. kepant makaronų apkepą;
  5. Pjaustyti ir dėti į suktinukus su tortilijomis.

Šį sąrašą galima pildyti ir pildyti, bet idėja aiški: pagamini kartą, o džiaugiesi net kelias dienas! Tad jei nemėgsti kasdien galvoti ką naujo, sveiko ir skanaus paruošti, išbandyk šį receptą 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*