Kepta višta Kalėdoms ir ne tik!

Kalėdos be keptos vištos man ne Kalėdos 🙂 Kam antis, kam žąsis, na o man tik višta. Metai iš metų per kiekvienas Kalėdas kepu vištą, tobulinu receptą, ir manau kad jau turiu Tą vienintelę. Traškia plutele, gražios spalvos, o viduje minkštą, sultingą ir labai skanią. Džiaugiuosi pagaliau galėdama užrašyt šį receptą, kad jo niekad nebepamirščiau!

Ingredientai

  • Viščiukas (apie 1.5kg);
  • 2 citrinos;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 1 v. š. šviežio rozmarino;
  • 1 v. š. šviežio čiobrelio;
  • 3 v. š. sviesto;
  • 2 citrinų odelės, tarkuotos;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Paprikos prieskonių.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname orkaitę iki 220 °C.
  2. Viščiuką nusausiname ir padedame ant kepimui skirtos skardos.
  3. Į dubenėlį sudedame sviestą, įtarkuojame 2 citrinų žieveles, įspaudžiame česnaką. Suberiame smulkintus čiobrelius ir rozmariną, įberiame druskos, pipirų, viską gerai išmaišome.
  4. Į vištos vidų įdedame keletą citrinos griežinėlių, ketvirčiais supjaustytą svogūną ir rozmarino šakelę. Virvele užrišame vištos kojas. Paruoštu marinatu ištepame visą vištą ir lengvai apibarstome paprikos milteliais.
  5. Vištą kepame 1 valandą. Jeigu matome jog odelė pradeda degti, uždengiame folija. Vištai išskyrus sultis, jas pora kartų užpilame ant visos vištos- taip ji išliks sultingesnė ir odelė neperkeps.
  6. Išėmus iš orkaitės vištą uždengiame folija ir leidžiame nusistovėti 15 minučių.

O dabar, keliaujame puotauti!

Vištos išskirtų riebalų niekada neišpilu, visada juos sunaudoju sultiniui. Skonis būna nepakartojamas, nes paragavus tokio sultinio net nebesinori žiūrėt į sultinio kubelius, kad ir kokie patogūs jie kartais būtų.

Vištą valgykite su savo mėgstamu garnyru, na o aš ją valgysiu su balta mišraine! 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. O kiek laiko marinuojate vištą? Ar istrinate ir iškart į orkaitę? ☺️

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *