Kalėdos be keptos vištos man ne Kalėdos 🙂 Kam antis, kam žąsis, na o man tik višta. Metai iš metų per kiekvienas Kalėdas kepu vištą, tobulinu receptą, ir manau kad jau turiu Tą vienintelę. Traškia plutele, gražios spalvos, o viduje minkštą, sultingą ir labai skanią. Džiaugiuosi pagaliau galėdama užrašyt šį receptą, kad jo niekad nebepamirščiau!
Ingredientai
- Viščiukas (apie 1.5kg);
- 2 citrinos;
- 4 česnako skiltelės;
- 1 v. š. šviežio rozmarino;
- 1 v. š. šviežio čiobrelio;
- 3 v. š. sviesto;
- 2 citrinų odelės, tarkuotos;
- 1 nedidelis svogūnas;
- Druskos;
- Pipirų;
- Paprikos prieskonių.
Gaminimo eiga
- Įkaitiname orkaitę iki 220 °C.
- Viščiuką nusausiname ir padedame ant kepimui skirtos skardos.
- Į dubenėlį sudedame sviestą, įtarkuojame 2 citrinų žieveles, įspaudžiame česnaką. Suberiame smulkintus čiobrelius ir rozmariną, įberiame druskos, pipirų, viską gerai išmaišome.
- Į vištos vidų įdedame keletą citrinos griežinėlių, ketvirčiais supjaustytą svogūną ir rozmarino šakelę. Virvele užrišame vištos kojas. Paruoštu marinatu ištepame visą vištą ir lengvai apibarstome paprikos milteliais.
- Vištą kepame 1 valandą. Jeigu matome jog odelė pradeda degti, uždengiame folija. Vištai išskyrus sultis, jas pora kartų užpilame ant visos vištos- taip ji išliks sultingesnė ir odelė neperkeps.
- Išėmus iš orkaitės vištą uždengiame folija ir leidžiame nusistovėti 15 minučių.
O dabar, keliaujame puotauti!
Vištos išskirtų riebalų niekada neišpilu, visada juos sunaudoju sultiniui. Skonis būna nepakartojamas, nes paragavus tokio sultinio net nebesinori žiūrėt į sultinio kubelius, kad ir kokie patogūs jie kartais būtų.
Vištą valgykite su savo mėgstamu garnyru, na o aš ją valgysiu su balta mišraine! 🙂
Skanaus!
Aušra
O kiek laiko marinuojate vištą? Ar istrinate ir iškart į orkaitę? ☺️
Visad stengiuosi palaikyti pernakt, jei nepavyksta tai bent kelias valandas 🙂