Lipnios vištienos blauzdelės su medumi

Pradėsiu nuo to, kad mėgstu vištienos blauzdeles. Jeigu reikia rinktis, ar kepti visą vištą, ar tik blauzdeles, tikrai kepsiu blauzdeles. Jos nebrangios, ir jas labai smagu bei patogu valgyti, nereikia nurinkinėti mėsos nuo kauliukų. Žinot tą jausmą, kai visi suvalgom skaniausias vištos dalis, o tada reikia nupjaustyt mėsą nuo kaulų, ir iš likučių kažką pagamint? Visai nelinksma. Geriausia daryti taip, kad tų likučių išvis neliktų 🙂

Blauzdelės man turi būti minkštos, su skaniu padažu arba gausybe prieskonių. Ir jas mėgstu valgyti tiesiog rankomis. Kai niekas nemato 🙂 Nes taip daug skaniau! Šiandien norėjosi lipnių, saldžių blauzdelių, tad dalinuosi receptu su apelsinais ir medumi. Ir tas saldumas labai geras, neįkyrus, tad nebijokit ir mėginkit- buvo labai labai gerai! Imbieras su česnaku ir garstyčiom puikiai subalansavo skonius.

Ingredientai

  • 600 g. viščiukų blauzdelių “The Chicken Superior“;
  • 1/4 puodelio medaus “Marlene“;
  • 1/5 puodelio sojų padažo “Vitasia“;
  • 1/2 apelsino sultys;
  • 2 a. š. dijon garstyčių “Mikado“;
  • 2 česnako skiltelės iš “Lidl turgelio“;
  • 1 a. š. tarkuoto imbiero;

Patiekimui: sezamų sėklų, svogūno laiškų.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Dubenėlyje sumaišome medų, sojų padažą, garstyčias, apelsinų sultis, tarkuotą česnaką ir imbierą. Pusę padažo padedame į šaldytuvą, o likusį supilame į sandarų maišelį, sudedame vištienos blauzdeles, maišelį uždarome, dedame į šaldytuvą ir leidžiame marinuotis keletą valandų arba pernakt.
  2. Blauzdeles sudedame į kepimo indą ir kepame 25 minutes 200 °C orkaitėje. Vištieną apverčiame ir kepame dar 20 minučių.
  3. Kol vištiena kepa, paruošiame glajų. Likusį padažą supilame į puodą ir verdame tol, kol sutirštės ir taps lipnus. Juo aptepame iškepusias vištienos blauzdeles, apiberiame sezamų sėklomis ir smulkintais svogūno laiškais.

Vištiena minkšta, maloniai saldaus skonio. Receptas tinka mėsą kepti grilyje- atrasite naujus skonius 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*