Lipnūs BBQ skonio vištienos sparneliai be glitimo, kepti orkaitėje

Lipnūs BBQ sparneliai

Vištienos sparneliai- puikus užkandis, tinkantis tiek vakarėliui, tiek jaukiam vakarui prie gero filmo. O jeigu jie dar ir traškūs, apglaistyti naminiu BBQ padažu, pažadu jog pirštus nusilaižysite ne kartą!

Kadangi neseniai man buvo nustatytas glitimo netoleravimas, o skaniai valgyti vistiek norisi, sparnelius gaminau be glitimo- apvoliojimui naudojau kukurūzų miltus. Nemeluosiu, su įprastais kvietiniais miltais man asmeniškai skaniau (ir ne tik šis receptas, bet viskas), tad jeigu neturite bėdų su glitimu, drąsiai kukurūzų miltus keiskite į kvietinius.

Gufis man mielai papozavo prie galutinio rezultato 🙂 Net ir jis žino, kad patys geriausi sparneliai gyvena Lidl 🙂 Na o dabar keliaujam tiesiai prie recepto.

Ingredientai

  • 700 g. vištienos sparnelių “Skonio ženklas“;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 puodelio kukurūzų miltų;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/4 a. š. juodųjų pipirų.

Padažui:

  • 6 v. š. sojų padažo be gliuteno;
  • 2 v. š. rudojo cukraus “Diamant“;
  • 2 v. š. ryžių acto “Vitasia“;
  • 1/2 a. š. čili dribsnių;
  • 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 a. š. kukurūzų krakmolo + 1 v. š. vandens;
  • Juodojo sezamo sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Po grotelėmis padedame skardą, patiestą kepimo popieriumi arba folija.
  2. Sumaišome kukurūzų miltus su druska ir pipirais. Vištienos sparnelius nusausiname popieriniais rankšluosčiais, apšlakstome aliejumi ir išvoliojame miltuose. Dedame ant grotelių ir kepame 20 minučių.
  3. Puode sumaišome sojų padažą, cukrų, ryžių actą, čili dribsnius, sezamų aliejų ir trintą česnaką. Padažui užvirus lėtai įmaišome vandenyje ištirpintą krakmolą. Sutirštėjus nukeliame nuo ugnies.
  4. Iškepusius sparnelius aptepame padažu, apibarstome sezamų sėklomis ir patiekiame karštus.

Galutinis rezultatas atrodė štai taip 🙂 Viską sudėjau į indą, patiestą kepimo popieriumi, nes patikėkit: sparneliai labai lipnūs! Bet koks malonumas juos valgyti, lengvai išsiterliojant pirštus 🙂

O dabar keletas nuotraukų be filtro.

Tepimo padažu procesas:

Vištienos sparneliai iš Lidl Lietuva. Galite pirkti pilno dydžio sparnelius, bet aš pirkau jau supjaustytus, kad nereikėtų pjaustyti namie pačiai ir išmesti nereikalingų dalių. Be galo patogu!

Kepkit, tepkit ir mėgaukitės! Greitą maistą labai nesudėtinga pasigaminti namuose, žinosite, kas į jį dedama ir patiekalas bus gerokai sveikesnis nei pirktinis.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*