Kokosinis antienos karis

Pikantiškas antienos karis

Antiena- nuostabi mėsa, galinti padaryti mini šventę namuose ne tik per didžiąsias šventes, bet ir paprastą dieną. Lapino Puota antienos kulšelių mėsa dažnai svečiuojasi mano virtuvėje. Nerekia pirkti visos anties, o antiena pasimėgauti gali visa šeima 🙂

Šį kartą gaminau pikantišką, lengvai saldų ir aromatingą antienos karį. Skonis neįprastas, galbūt dėl anyžiaus, bet šį patiekalą kartosiu dar ne kartą. Ko laukiam? Gaminam!

Ingredientai

  • 340 g. ančiukų kulšelių mėsos “Lapino puota“;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 2 pailgos raudonosios paprikos;
  • 2 šalotiniai svogūnai;
  • 2 cinamono lazdelės;
  • 2 žvaigždinio anyžiaus gabalėliai;
  • 2 v. š. raudonojo kario prieskonių;
  • 1 puodelis ryžių.

Gaminimo eiga

  1. Aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame antienos gabaliukus ir kepame iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus (apie 10 minučių).
  2. Išverdame ryžius atskirai, pagal instrukcijas ant pakuotės. Į ryžius įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir ciberžolės.
  3. Į keptuvę suberiame žiedeliais pjaustytus svogūnus ir paprikas. Išmaišome, pakepiname keletą minučių, kol daržovės suminkštės.
  4. Supilame kokosų pieną, įdedame anyžių, cinamono lazdeles, raudonojo kario prieskonius. Viską išmaišome, uždengiame keptuvę ir leidžiame troškintis dar apie 10 minučių.
  5. Antienos karį patiekiame ant virtų ryžių, papuošiame anyžiumi ir cinamono lazdelėmis.

Pikantiškas antienos karis

Patiekalas visiškai paprastai paruošiamas, bet skonis tikrai neįprastas. Lengvas anyžiaus ir cinamono aromatas suteikia mėsai lengvo pikantiškumo, o kokosų pienas- saldumo.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*