Antiena- nuostabi mėsa, galinti padaryti mini šventę namuose ne tik per didžiąsias šventes, bet ir paprastą dieną. Lapino Puota antienos kulšelių mėsa dažnai svečiuojasi mano virtuvėje. Nerekia pirkti visos anties, o antiena pasimėgauti gali visa šeima 🙂
Šį kartą gaminau pikantišką, lengvai saldų ir aromatingą antienos karį. Skonis neįprastas, galbūt dėl anyžiaus, bet šį patiekalą kartosiu dar ne kartą. Ko laukiam? Gaminam!
Ingredientai
- 340 g. ančiukų kulšelių mėsos ”Lapino puota”;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 400 ml kokosų pieno;
- 2 pailgos raudonosios paprikos;
- 2 šalotiniai svogūnai;
- 2 cinamono lazdelės;
- 2 žvaigždinio anyžiaus gabalėliai;
- 2 v. š. raudonojo kario prieskonių;
- 1 puodelis ryžių.
Gaminimo eiga
- Aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame antienos gabaliukus ir kepame iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus (apie 10 minučių).
- Išverdame ryžius atskirai, pagal instrukcijas ant pakuotės. Į ryžius įberiame šiek tiek druskos, pipirų ir ciberžolės.
- Į keptuvę suberiame žiedeliais pjaustytus svogūnus ir paprikas. Išmaišome, pakepiname keletą minučių, kol daržovės suminkštės.
- Supilame kokosų pieną, įdedame anyžių, cinamono lazdeles, raudonojo kario prieskonius. Viską išmaišome, uždengiame keptuvę ir leidžiame troškintis dar apie 10 minučių.
- Antienos karį patiekiame ant virtų ryžių, papuošiame anyžiumi ir cinamono lazdelėmis.
Patiekalas visiškai paprastai paruošiamas, bet skonis tikrai neįprastas. Lengvas anyžiaus ir cinamono aromatas suteikia mėsai lengvo pikantiškumo, o kokosų pienas- saldumo.
Skanaus!
Aušra