Plėšyta antiena su slyvų padažu

Supranti kad jau artėja Kalėdos tada, kai atkreipi dėmesį, jog pastaruoju metu virtuvėje dominuoja antiena 🙂 Šį kartą – plėšyta, su aitriu slyvų padažu. O plėšyta todėl, kad taip įdomiau! Mėsą galima panaudoti tiek gaminant užkandžius, tiek į pietų dėžutes, mėsainius ar valgyti tiesiog su salotomis ar ryžiais – kaip tik norisi. Šis receptas gimė visai netyčia – žinojau kad reikės ruošt pietus, neturėjau laiko, tad įdėjau kept mėsą beveik 3 valandoms 😀 Kol dariau kitus darbus, patiekalas buvo beveik paruoštas.

Šiek tiek pastangų reikėjo tik padažui. Jei slyvų nemėgstate, rekomenduoju šią antieną kepti lygiai tokiu pat būdu, tik vietoj slyvų padažo ją patiekti su barbekiu arba hoisin padažu – bus nuostabu!

Dar vienas patarimas: aš turėjau tik antienos krūtinėlę, bet šiam receptui rekomenduočiau kepti visą antį. Kepti reikėtų apie 4 valandas, tačiau mėsa bus sultingesnė.

Ingredientai

  • Lapino puota antienos krūtinėlė su oda;
  • Druska ir pipirai;

Padažui:

  • 1 v. š. augalinio aliejaus;
  • 1 mažas raudonasis svogūnas;
  • 3 cm imbiero šaknies;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 8 sunokusios slyvos;
  • 2 v. š. šviesaus sojų padažo;
  • 2 v. š. medaus;
  • 1 a. š. ryžių vyno;
  • 1 a. š. aštraus čili padažo (jei turit naudokit sriracha).

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 150 °C ir įdedame groteles kepimui.
  2. Antieną nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir įmasažuojame druska bei pipirais. Odą lengvai įpjauname kelis kartus, stengiamės neįpjauti mėsos. Antienos krūtinėlę uždedame ant grotelių oda žemyn, ir dedame kepti 2.5 valandos. Stengiamės kas 50 minučių mėsą apversti.
  3. Kol mėsa kepa, pasiruošiame padažą. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir maišydami ant vidutinės ugnies kepiname 5 minutes. Suberiame smulintą imbierą, česnaką, ir kepame dar minutę. Galiausiai supilame likusius ingredientus kartu su smulkintomis slyvomis be kauliukų. Padidiname ugnį iki maksimumo, o padažui užvirus ją sumažiname. Maišydami verdame apie 15-20 minučių, kol slyvos suminkštės. Padažą sumalame rankiniu trintuvu ir leidžiame atvėsti.
  4.  Po 2.5 valandų kepimo antį išimame iš orkaitės, aptepame pora šaukštų slyvų padažo ir dedame kepti paskutinėms 10 minučių, kol antis gražiai karamelizuosis. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti 10 minučių. Dviejų šakučių pagalba suplėšome mėsą.
  5. Patiekiame dar šiltą mėsą su slyvų padažu. Likutį naudojame užkandžiams, blynelių įdarui ar kitiems patiekalams.

Patiekimui kepiau pak choi kopūstą. Apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, lengvai apibarsčiau druska ir pipirais (mano mėgstamiausia kombinacija) ir kepiau orkaitėj vos keletą minučių. Pak choi mėgstu dėl jo traškumo ir puikios prekinės išvaizdos 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*