Traškūs vištienos kepsneliai ”Chicken Nuggets”

Amžinas klausimas: ką pasigaminti iš vištienos? Kad būtų greita ir skanu. O jei dar ir sveika..

Ar bandėte garsiuosius vištienos kepsnelius Chicken Nuggets? Tikriausiai daugelis mūsų esame jų ragavę McDonalds restoranuose, bet ar esate gaminę namuose? Pats didžiausias šių kepsnelių pliusas yra tas, kad jie yra greitai paruošiami ir turi traškią plutelę. O dėl skonio nesiginčijama: juos arba mėgsti, arba ne.

Neprašausit šiuos kepsnelius pateikę kaip užkandį vakarėlio ar tiesiog draugų susibūrimo metu, būtinai kartu su padažais. Mano skoniui labiausiai tinka paprasčiausias kečupas, bet galima sugalvot ir kažką įdomiau: saldžiarūgštis padažas, arba bet koks kitas namų gamybos padažas.

Ingredientai

  • 450 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 v. š. džiūvėsėlių;
  • 1/3 puodelio šalto vandens;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Česnako granulių;
  • 1/2 puodelio kukurūzų miltų;
  • 2 v. š. tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustome gabalėliais ir sudedame į blenderį. Kartu suberiame džiūvėsėlius, druską, pipirus, česnako granules, įpilame vandenį. Malame tol, kol gausime vientisą masę.
  2. Kukurūzų miltus sumaišome kartu su smulkiai tarkuotu parmezanu. Iš vištienos formuojame nedidelius kepsnelius ir juos išvoliojame kukurūzų miltuose. Kepsnelius išdėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, ir kepame 190 °C  orkaitėje 15 minučių.

Valgome vienus su padažu, arba kartu su salotomis.

Paruoštus, bet nekeptus kepsnelius galima supaluoti į sandarius, šaldymui skirtus maišelius, ir užšaldytus laikyti iki 3 mėnesių. Tokiu būdu galima pasigaminti didesnį kiekį, taip pasiruošiant būsimiems pietums. Visada yra geriau pasigaminti pačiam sveikai ir produktą užšaldyti, negu pirkti jau paruoštą, bet su įvairiausiais priedais, kurių mes tikrai nenorime valgyti.


Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *