Vienos skardos vakarienė

Vienos skardos vakarienė

Tokios pačios geriausios. Tai pagrindinė mano vakarienė, kai neturiu kada šokinėt aplink puodus. Šį kartą prekybos centre radau šviežių bulvių (pagaliau!) ir jau įsivaizdavau, kaip jos skaniai derės su antienos kulšelėmis. Sumečiau ir kitas namie užsilaikiusias daržoves, ir mėgavausi nerealia vakariene, iškepusia man besimaudant. Jokio stovėjimo prie viryklės 🙂

Ingredientai

  • 4 ančiukų kulšelės Lapino puota;
  • Bulvės;
  • Morkos;
  • Mėlynieji svogūnai;
  • Česnako galva;
  • Saliero stiebai;
  • Čiobrelio šakelės;
  • Jūros druska;
  • Pipirai.

Gaminimo eiga

  1. Skardoje išdėliojame antienos kulšeles ir pjaustytas daržoves. Įberiame druskos, pipirų. įmetame čiobrelio šakeles.
  2. Dedame skardą į 180 °C įkaitintą orkaitę, ir kepame 1 valandą. Jeigu bekepant daržovės apdžiūna, galima lengvai apipurkšti alyvuogių aliejumi.

Antiena su daržovėmis prieš kepimą

Antiena labai riebi, tad jei bandote mesti svorį, šia mėsa rekomenduočiau nepiktnaudžiauti. Na o jei su tuo problemų nėra, drąsiai įtraukite antieną į savo mitybą, nes ji ne tik labai skani mėsa, bet ir anties riebalai suteikia daržovėms geresnį skonį.

Antiena su daržovėmis baigus kepti

Kepti galite bet kokias daržoves, nebūtinai tas pačias. Kadangi antis kepa ilgai, stenkitės nekepti daržovių su trumpu kepimo laiku, pvz. brokolių arba cukinijų. Visa kita- kaip tik leis Jūsų fantazija 🙂

Beje, dar vieną antienos kulšelių receptą rasite čia. Jis šiek tiek sudėtingesnis, bet labai vertas dėmėsio.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *