Vištiena kokosų pieno padaže

Saldžiai aštri kokosinė vištiena, mintimis nunešanti mus į tolimąjį Tailandą.

Ingredientai

  • 1/2 kg vištienos krūtinėlės;
  • 1/4 a. š. jūros druskos;
  • 1/4 a. š. maltų pipirų;
  • 1 v. š. kokosų aliejaus;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 1 čili pipiras;
  • 1 puodelis vištienos sultinio;
  • 1 laimo sultys;
  • 1 v. š. smulkintų petražolių;
  • 1/2 a. š. čili dribsnių;
  • 1/2 skardinės kokosų pieno;
  • 1 a. š. ciberžolės;
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos krūtinėlę įtriname druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir kepame vištieną iš abiejų pusių po 6-7 minutes. Išimame iš keptuvės.
  2. Į tą pačią keptuvę suberiame smulkintus svogūnus ir pakepiname porą minučių. Sudedame smulkintą čili pipirą ir kepiname dar keletą minučių. Įpilame vištienos sultinį, laimo sultis, suberiame petražoles su čili dribsniais. Sumažinus ugnį, troškiname 5 minutes.
  3. Supilame kokosų pieną, įberiame ciberžolės miltelius ir troškiname dar 5 minutes. Supilame kukurūzų krakmolą, ištirpintą 2 v. š. vandens, ir gerai išmaišome. Padažui sutirštėjus, atgal į keptuvę sudedame vištieną. Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname vištieną apie 10 minučių, arba tol kol pilnai iškeps.
  4. Vištienos krūtinėles patiekiame supjaustytas juostelėmis ir aplietas padažu.

Gaminimas ilgai netrunka, o skonis tikrai ne kasdieninis.

Jei turite atliekamą skardinę kokosų pieno, būtinai išmėginkite šį pikantišką, daug pastangų nereikalaujantį receptą.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *