Keptos vištienos blauzdelės

Vištiena su garstyčiomis

Vištienos blauzdelės yra mano bene mėgiamiausia vištienos dalis: minkšta, sultinga, daug mėsos. Lidl Lietuva radau vištienos blauzdeles be sąnario, kas gaminimą ir valgymą padarė dar patogesniu, nes nelieka daug vietos užimančio ilgo kaulo.

Gaminsime vieno indo patiekalą, blauzdeles medaus ir garstyčių padaže su bulvėmis, morkomis, salierais ir žirneliais.

Ingredientai

  • 500 g. vištienos blauzdelių be sąnario “Skonio ženklas“;
  • Jūros druskos “Kania“;
  • Juodųjų pipirų “Kania“;
  • 1 a. š. česnako granulių “Kania“;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 1 v. š. smulkinto česnako iš “Lidl turgelio“;
  • 3 v. š. skysto medaus “Marlene“;
  • 3 v. š. grūdėtų garstyčių “Deluxe“;
  • 2 v. š. vandens;
  • 400 g. bulvių iš “Lidl turgelio“;
  • 1 morka iš “Lild turgelio“;
  • 1 saliero stiebas iš “Lidl turgelio“;
  • 1/2 puodelio šaldytų žaliųjų žirnelių.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos blauzdeles apiberiame druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame blauzdeles ir kepame iš abiejų pusių po 3 minutes, kol blauzdelės lengvai apskrus.
  2. Į keptuvę suberiame česnaką, kepiname dar minutę. Supilame medų, garstyčias, vandenį, gerai viską išmaišome kartu su vištiena.
  3. Į keptuvę suberiame kubeliais pjausytas bulves, morkas, salierą. Išmaišome su padažu, įberiame dar šiek tiek pipirų pagal skonį, ir leidžiame porą minučių pasitroškinti.
  4. Viską perkeliame į kepimo indą ir kepame 200 °C orkaitėje 30 minučių. Į kepimo indą suberiame žaliuosius žirnelius, ir kepame dar 15 minučių, arba kol vištiena pilnai iškeps ir bulvės suminkštės.

Spalvinga, sultinga ir lengvo, malonaus saldumo vištiena.

Papuošiame žalumynais, patiekiame su ryžiais.

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*