WOK’e kepti kiaušininiai makaronai su vištiena ir daržovėmis. Tai vienas mano mėgiamiausių patiekalų, o šiuos makaronus mėgstu labiau už paprastus. Padažas makaronus padaro sultingais, ir suteikia ryškaus skonio.
Ingredientai
- 200 g. kiaušininių makaronų;
- 1 v. š. sezamų aliejaus;
- 100 g. vištienos krūtinėlės;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 česnako skiltelės;
- 50 g. žirnių ankštyse;
- 50 g. prosciutto kumpio;
- 2 a. š. šviesaus sojų padažo;
- 2 a. š. tamsaus sojų padažo;
- 1 v. š. ryžių vyno acto;
- 1/2 a. š. maltų baltųjų pipirų;
- 1/2 a. š. rudojo cukraus;
- 1/2 a. š. druskos;
- 2 laiškiniai svogūnai.
Marinatui:
- 2 a. š. šviesaus sojų padažo;
- 2 a. š. ryžių vyo acto;
- 1 a. š. sezamų aliejaus;
- 1/2 a. š. maltų baltųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Makaronus sudedame į verdantį vandenį ir verdame 3-5 minutes. Išvirus nupilame vandenį, ir perplauname šaltu vandeniu. Sudedame į dubenį, įmaišome šaukštą sezamų aliejaus ir padedame į šalį.
- Sumaišome visus marinato ingredientus. Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, ir sudedame į marinatą. Leidžiame marinuotis 10 minučių.
- WOK keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, jam įkaitus, sudedame vištieną. Maišydami ant aukštos ugnies kepame 3 minutes, tada vištieną išimame iš keptuvės ir perkeliame į lėkštę.
- Išvalome keptuvę, įkaitiname šaukštą aliejaus, ir suberiame smulkintą česnaką. Beriame žirnius, juostelėmis pjaustytą kumpį, ir maišome apie minutę.
- Į keptuvę sudedame makaronus, pilame 2 šaukštelius šviesaus ir 2 tamsaus sojų padažo, šaukštelį ryžių vyno acto, pipirus, cukrų, druską ir smulkintus svogūnų laiškus. Išmaišome ir kepame porą minučių.
- Į keptuvę suberiame vištieną ir ją įmaišome į makaronus. Kepame dar 3-4 minutes arba tol, kol vištiena pilnai iškeps.
- Į makaronus įpilame šaukštelį sezamų aliejaus, išmaišome, ir iš karto patiekiame karštus.
Sezamų aliejus neleidžia makaronams sulipti, na o jei naudosite skrudintų sezamų aliejų, patiekalas bus dar ir fantastiško aromato.
Skanaus!
Aušra