Vištienos juostelės su pekano riešutais

Minkšta orkaitėje kepta vištiena, su traškia pekanų plutele. Šiuo būdu keptą vištieną siūlau rinktis valgyti su padažu arba lengvomis salotomis.

Ingredientai

Vištienos juostelėms:

  • 450g. vištienos vidinės file juostelių “Skonio ženklas“;
  • 1 puodelis pekano riešutų “Alesto“;
  • 2 v. š. kvietinių miltų “Castello“;
  • Druskos “Kania“;
  • Pipirų “Kania“;
  • Saldžiosios paprikos “Kania“;
  • 2 kiaušinių;
  • Petražolių iš “Lidl turgelio“.

Padažui:

  • 5 v. š. graikiško jogurto “Aistė“;
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 1 a. š. dižono garstyčių “Mikado“;
  • 1 a. š. skysto medaus “Marlene“;
  • 2 a. š. citrinų sulčių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Druskos “Kania“;
  • Pipirų “Kania“.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 400 °C, kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi.
  2. Pusę pekano riešutų sumalame pilnai ir suberiame į dubenėlį. Įmaišome miltus, ir pagal skonį įberiame druskos, pipirų, paprikos. Likusią pekanų pusę malame trumpiau, paliekame stambių riešutų gabalėlių. Suberiame į antrą dubenėlį. Trečiame dubenėlyje išplakame kiaušinius.
  3. Vištienos juosteles po vieną merkiame į smulkiai maltus pekanus, kiaušinio plakinį, vėl į smulkiai maltus pekanus, ir į stambiai maltus pekanus. Dedame ant kepimo skardos ir kepame 10 minučių. Apvertus kepame dar apie 10 minučių. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo juostelių dydžio. Viršus turi gražiai paruduoti, tik neperkepkite, kad riešutai neapdegtų.
  4. Visus padažo ingredientus sumaišome. Paragaujame, ar nieko netrūksta. Įdedame daugiau medaus/garstyčių/druskos pagal skonį. Vištieną patiekiame su smulkintomis petražolėmis ir medaus bei garstyčių padažu.

Šios vištienos juostelės pačios skaniausios ir traškiausios dar šiltos. Likusį padažą pilame į sandarius indelius ir laikome šaldytuve.

Vištienos juosteles supjausčius dar ploniau, gauname puikų užkandį draugų susibūrimui arba šventei. Jeigu šį patiekalą planuojate pietums, patiekite su kalnu salotų 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*