Vištienos kepsneliai

Vištienos kepsneliai su sūriu

Kai norisi kažko paprasto, žinomo, bet tuo pačiu nenuobodaus, bandom senus gerus receptus su lengvomis improvizacijomis. Kepsniai, kotletai- dažnas patiekalas mano virtuvėje, ypač kai skubu arba neturiu daug noro galvoti, ką įdomaus pasigaminti.

Vištienos kepsneliai arba, kaip mums įprasta vadinti, karbonadai. Greita, skanu, o keletas prieskonių gali įprastą patiekalą paversti visai nepaprastu.

Ingredientai

  • 500 g. vištienos krūtinėlės;
  • 1/2 puodelio tarkuotos mocarelos;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 v. š. kvietinių miltų;
  • 1 puodelis panko džiūvėsėlių;
  • 1 v. š. raudonėlio;
  • 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1/2 a. š. česnako granulių;
  • Druskos;
  • Maltų juodųjų pipirų;
  • Petražolių;
  • Citrinos griežinėlių;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos krūtinėlę padaliname į vienodas vidutinio storio filė dalis. Lengvai pasūdome, apiberiame pipirais ir paliekame pastovėti 10 minučių.
  2. Dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome šaukštą miltų. Į gilią lėkštė suberiame panko džiūvėsėlius, raudonėlį, tarkuotą citrinos žievelę, česnako granules ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų.
  3. Vištienos filė merkiame į kiaušinių plakinį, leidžiame nuvarvėti, ir voliojame panko džiūvėsėliuose iš abiejų pusių. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir kepame kepsnelius iš abiejų pusių po 2 minutes, kol džiūvėsėliai įgaus auksinę spalvą.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Apkeptą vištieną dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Ant kepsnelių dedame tarkuotos mocarelos, ir dedame kepti į orkaitę apie 10 minučių.
  5. Ant iškepusių kepsnelių dedame citrinos griežinėlius, apiberiame smulkintomis petražolėmis. Valgome karštus.

Vištiena minkšta, švelnaus skonio.

Dar viena šio recepto variacija- po džiūvėsėlių kepsnelius merkti į smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, pvz. Parmigiano Reggiano arba Pecorino Romano.

Vištienos kepsneliai

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*