Vištienos kotletukai su cukinijomis

Tikro lietuvio virtuvėje visada rasi kotletų 🙂 Kadangi tradiciniai šiek tiek pabodę, mėgstam improvizuot. Naujas ir neapsakomai skanus mano atradimas – traškūs, sultingi vištienos mini kotletukai su cukinijomis. Kotletų gerbėjams šis receptas gali tapti pagrindiniu, nes skonis tikrai nuostabus.

Vištieną renkuosi vietoj kiaulienos, nes pastarosios jau daug metų nebevalgau. Itin svarbu yra pasirinkti gerą vištieną. Būtent maltą vištieną visada perku “Norfoje“, nes iš didžiųjų prekybos centrų šiuo metu tik jie turi tokį skanų faršą, kuris yra tikros vištos skonio, o ir tekstūra puiki.

Ingredientai

  • 500 g. maltos vištienos;
  • 1 vidutinio dydžio cukinija;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 a. š. malto kumino;
  • 1 a. š. malto kajeno prieskonių (arba 1 čili pipiras);
  • 2 v. š. smulkintų petražolių (arba kalendros);
  • 1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 puodelis džiūvėsėlių;
  • 1 kiaušinis;
  • 50 g. svogūno laiškų;
  • 2 v. š. augalinio aliejaus kepimui;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Sutarkuojame cukiniją ir nusunkiame skystį. Suberiame džiūvėsėlius, prieskonius, tarkuotą citrinos žievelę, smulkintus svogūno laiškus, įspaudžiame česnaką. Sudedame faršą, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu formuojame nedidelius ovalius kotletukus ir kepame ant didelės ugnies iš visų pusių apie 3-4 minutes. Kepame kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi ir perkeliame visus kotletukus iš keptuvės ant kepimo skardos. Dedame į orkaitę kepti 10 minučių. Ilgiau nekepame kad kotletukai neišsausėtų ir netaptų kieti.
  4. Patiekiame kaip užkandį su guacamole arba čili padažu. Kitas variantas – patiekti su garnyru kaip tradicinius kotletus.

Jeigu patiekiate kaip užkandį, siūlau papuošti sezamų sėklomis 🙂

Traškūs vištienos kotletukai su cukinijomis

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*