Vištienos krūtinėlė įdaryta mocarela ir pomidorais

Kai neturi daug laiko, bet vistiek nori skanių ir sveikų pietų, išeitis – įdaryta vištienos krūtinėlė. Paruošti teužtruksime vos keletą minučių, na o skonis – patys pamatysite. Mūsų nenuvylė!

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė;
  • Druska ir pipirai;
  • 1 a. š. džiovinto baziliko;
  • 1 a. š. aliejaus iš saulėje džiovintų pomidorų stiklainiuko;
  • 1 pomidoras;
  • 2 saulėje džiovinti pomidorai;
  • 4 mocarelos sūrio griežinėliai;
  • 6 baziliko lapai;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 3 v. š. balzaminio acto;
  • 1 a. š. rudojo cukraus;
  • Aliejaus kepimui (renkuosi alyvuogių).

Papildomai: medinių smeigtukų.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
  2. Vištienos krūtinėlę padaliname į dvi dalis. Platesnę pusę įpjauname, padarydami gilią “kišenėlę“ įdarui.
  3. Vištieną įtriname druska, pipirais, džiovintu baziliku ir aliejumi iš pomidorų stiklainiuko. Nepamirštame įtrinti ir vidaus. Sluoksniuojame mocarelos ir plonai pjaustyto pomidoro griežinėlius, juostelėmis pjaustytą saulėje džiovintą pomidorą, bei baziliko lapelius. Kraštelius sutvirtiname mediniais smeigtukais, kad įdaras neišbėgtų. Smeigtukus veriame įstrižai.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių po 2 minutes.
  5. Kol vištiena kepa, paruošiame padažą. Kartu sumaišome cukrų, spaustą česnaką ir balzaminį actą. Didžiąją dalį padažo supilame į keptuvę ir maišydami leidžiame vištienai kepti dar pora minučių.
  6. Vištieną perkeliame į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilame padažu ir dedame kepti 25 minutėms.
  7. Patiekdami pašaliname smeigtukus ir apšlakstome likusiu padažu.

Skaniausia valgyti iš karto, kol sūris dar minkštas ir vištiena atrodo pritrenkiančiai.

Kitas variantas – supjaustyti griežinėliais ir viską sudėti į pietų dėžutę. Pjaustyti rekomenduoju tam, kad darbe galėtumėt iš karto ramiai pietaut 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*