2 skonių chia pudingas

Vengiate saldumynų, bet jų vis norisi? Patikėkit, žinau tą jausmą! Ledai prie filmo, arba didelis riebaus torto gabalas 😀 Kadangi keliaujam atostogų jau už 3 savaičių, nori nenori tenka skanėstus pamiršt. Ir ne tik – nebeleidžiu sau simuliuot ir vietoj ėjimo į sporto salę suvalgyt maišą bulvių traškučių bežiūrint ”Visi vyrai kiaulės” 😀 Taip, visi mes turim savų silpnybių! Sakysit aš ir taip neblogos figūros (na nebūsiu kukli, pasitaisiau į gera) ir nėra ko savęs taip varžyt. Pripažinsiu – prieš porą metų atostogavom vienam kurorte prie jūros, žinoma fotografavomės paplūdimyje. Po kurio laiko peržiūrėjus tas nuotraukas pasidarė silpna: vyras toks dailus, sportiškas, o man lašinys ant pilvo kabo, na dar pora gerų lašinių ant šlaunų 😀 Po to karto ne tik kad į tas nuotraukas nebežiūrėjau, bet ir pradėjau šį savo sveikos mitybos, sporto kelią. Dabar turiu lengvą paranoją – turiu atrodyt geriau nei tada!

Kadangi šiuo metu stengiuosi itin atidžiai žiūrėt ką valgau, labai laiku prisiminiau tobulą desertą – chia pudingą! Senas geras, bet jau ilgai neišeinantis iš mados. Apie chia sėklų naudą internete pilna informacijos, tad labai neišsiplėsiu. Trumpai – super sveikos sėklos pavirstančios be galo skaniu desertu – tereikia šiek tiek fantazijos ir kantrybės! Labai mažai kalorijų, itin sveika, ir nepasakytum kad valgai kažokias sėklas – pasaka!

Nufilmavau Jums, mielieji, gaminimo eigos filmuką. Na o jei kažką praleidau ar šiaip sunku sekti, pilną receptą kaip visada rasite žemiau 🙂

Ingredientai

  • 60 ml (4 valg. šaukštai) chia sėklų;
  • 1 kaušelis (70 ml) vanilės skonio proteino miltelių;
  • 20 ml kokoso drožlių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. 100% kakavos miltelių;
  • 1/5 arbat. šaukšt. jūros druskos;
  • 250 ml nesaldinto migdolų pieno (tinka bet kokių kitų riešutų ar sojų pienas);
  • 1-3 valg. šaukšt. klevų sirupo (arba medaus);
  • 2 bananų;

Kokoso drožlių ir cinamono pagardinimui.

Gaminimo eiga

  1. Chia sėklas, proteiną ir kokosų drožles užpilame pienu, išmaišom ir dedam į šaldytuvą kelioms valandoms arba pernakt.
  2. Chia sėklas, cinamoną, kakavą ir druską užpilame pienu, įpilam 1 (arba daugiau) šaukštą klevų sirupo, išmaišom ir dedam į šaldytuvą kelioms valandoms arba pernakt.
  3. Chia pudingą sluoksniuojame su bananais, kokoso drožlėm ir cinamonu.

Paskaninimui galit naudoti bet kokias Jūsų mėgstamas uogas, riešutus, jogurtą – fantazijai čia vietos be galo daug!

Vanilinis proteino pudingas puikiai tinka vietoj Jūsų įprasto proteino kokteilio – neapsunkina, greitai ir skaniai susivalgo.

Būtinai bent pamėginkit.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *