Avižinė košė su karamelizuotais bananais

Šio recepto “vinis“ – karamelizuoti bananai. Kai atsibosta paprasta avižinė košė ir norisi ją įpatingai paskaninti, dažniausiai renkamės riešutų sviestą, bananus, riešutus, sėklas, vaisius, sirupus ir kitus pagardus. O kai norisi kažko įpatingo – karamelizuoju bananus. Tik neišsigąskit, procesas yra labai lengvas ir greitas, o ir tereikės tik kelių produktų.

Košę išsivirkite taip kaip mėgstate. Aš avižas išviriau vandenyje su šlakeliu pieno, kad košė būtų švelnesnė. Dėl tos pačios priežasties naudojau pusiau apdirbtas avižas, nes karamelizuotas bananas birioje košėje tiesiog nebūtų toks įpatingas. Gal dėl to, jog pilno grūdo avižinės košės niekaip neprisiverčiu pamėgt. Žinau kad gerai, sveika, bet neskanu nors tu ką!

Karamelizuotam bananui reikės tik šių produktų.

Ingredientai

  • 1 banano;
  • 1 a. š. tyro kokosų aliejaus;
  • 1 v. š. klevų sirupo;
  • Žiupsnio cinamono;
  • Šlakelio vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga

  1. Kokosų aliejų ištirpiname keptuvėje, ant vidutinio stiprumo ugnies. Supilame klevų sirupą, vanilę, cinamoną ir viską išmaišome. Sirupui užvirus ir pasirodžius burbuliukams, sudedame griežinėliais pjaustytą bananą.
  2. Bananą karamelizuojame iš abiejų pusių po keletą minučių. Kuo ilgiau karamelizuosime, tuo minkštesnis bananas bus.
  3. Gavus norimą rezultatą, banano griežinėlius dedame ant košės, o sirupo likučius užpilame ant viršaus.

Šiam karamelizavimo procesui naudojau mažus sirupo ir aliejaus kiekius, kadangi visada stengiuosi nepersistengti su cukrumi ir riebalais.

Net ir su mažu kiekiu sirupo, smaližiams saldus rytas ir gera nuotaika garantuoti! 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*