Avižinė košė su obuoliais

Minkšti avižiniai dribsnai su chia sėklomis. Ant viršaus- obuoliai su cinamonu, troškinti meduje. Renkuosi, kai noriu saldžių pusryčių, suteiksiančių energijos.

Ingredientai

  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių;
  • Vandens;
  • Augalinio pieno;
  • Druskos;
  • 1 a. š. chia sėklų;
  • 1 v. š. auksinių razinų;
  • 1 saldus obuolys;
  • 1 a. š. medaus;
  • Cinamono;
  • Gvazdikėlių.

Gaminimo eiga

  1. Užverdame vandenį, įpilame šlakelį pieno ir įberiame žiupsnį vandens. Suberiame avižinius dribsnius ir verdame, kol suminkštės. Išvirus nukeliame puodą nuo ugnies, įmaišome chia sėklas, razinas, uždengiame puodą ir paliekame šiek tiek pastovėti.
  2. Obuolį supjaustome nedideliais kubeliais ir suberiame į puodą. Įpilame šiek tiek vandens, šaukštelį medaus, šiek tiek cinamono ir gvazdikėlių. Viską troškiname tol, kol obuoliai suminkštės. Jei vanduo išgaruoja, įpilame dar šiek tiek.
  3. Avižinę košę patiekiame dubenėliuose, ant viršaus sudedame troškintus obuolius.

Jeigu obuolys pasitaikė rūgštus, siūlau dėti šiek tiek daugiau medaus.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *