Avižiniai blyneliai su jogurtu

Beveik kiekvieną savaitgalį pusryčiams valgome blynelius. Ir saldžius, ir sūrius, ir su uogom, ir su lašiša. Vieni mėgiamiausių- su bananais. Dažnai tie patys receptai pabosta, tad improvizuoju pagal situaciją. Šį kartą norėjosi avižinės košės, bet besiruošiant sumaniau iškepti blynelius. Šie blyneliai kitokie: nors ir su pagardais, jie yra sunkūs, ir yra kažkas tarp blyno ir košės. Sunku paaiškint, bet blyneliai yra labai sotūs (man pilnai užteko 3) ir jų skonis primena tiesiog košę. Bendras skonis priklausys nuo pagardų ir padažo kiekio. Blyneliai yra sveiki, greitai paruošiami, tad jei norit šiek tiek paįvairint savo avižinį rytą- pirmyn, kepam!

Gaminsime 3 porcijas.

Ingredientai

  • 3 puodeliai avižinių dribsnių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 2 kiaušinių;
  • 200 ml graikiško jogurto;
  • 4 v. š. klevų sirupo;
  • Kokosų aliejaus kepimui;

Papuošimui: dumpliūnės, mėtos, graikiškas jogurtas + medus ir vanilė padažui.

Gaminimo eiga

  1. Avižinius dribsnius sumalame blenderiu. Gautus avižų miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu.
  2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame jogurtą su klevų sirupu ir gerai išmaišome.
  3. Sausus ingredientus suberiame į šlapius, išmaišome. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek kokosų aliejaus ir formuojame blynelius. Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Blynelius pagardiname jogurtu, sumaišytu su medumi ir vanile. Papuošiame dumpliūnėmis arba kitomis uogomis.

Blynelius ar kitus patiekalus stengiuosi visada papuošti arba patiekti kuo įdomiau- taip žymiai skaniau valgyti, o ir nuotaika geresnė būna 🙂

Lėkštėje matote dvi porcijas. Vienas valgytojas vargu ar visą tokią lėkštę įveiktų! Patikėkit, tik atrodo nedaug, bet jie be galo sotūs.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *