Avižos su avietėmis

Dalinuosi dar vienu avižinių pusryčių receptu. Mano šeimoje beveik kasdien dominuoja įvairūs avižinių pusryčių variantai, nes mes žinome, jog avižos nėra nuobodžios arba neskanios – jas tereikia skaniai paruošti! O tam daug laiko tikrai nesugaištam – mėgstu sveikus, bet greitai paruošiamus patiekalus.

Puikios naujienos: pavasariui atėjus, mano mylimos Lidl parduotuvės asortimentas praplatėjo! Čia pagaliau galiu įsigyti įvairių sezoninių uogų, tarp kurių radau ne tik braškes (kvepiančias!), bet ir šias dailias avietes. Buvo tikra vitaminų bomba!

Ingredientai

  • 1 puodelis avižinių dribsnių “Crownfield“;
  • Pieno be laktozės “Pilos“;
  • 1 bananas;
  • Skaldytų migdolų “Belbake“;
  • Migdolų sviesto;
  • Aviečių iš “Lidl turgelio“.

Gaminimo eiga

  1. Iš vakaro avižas užpilame pienu tiek, kad vos jas apsemtų. Uždengus, padedame į šaldytuvą.
  2. Ryte į avižas įmaišome šiek tiek migdolų, ir viską dedame į stiklines. Ant viršaus dedame trintą bananą, šaukštelį migdolų sviesto, beriame šiek tiek migdolų, dedame likusias avižas, o ant viršaus dedame avietes ir dar šiek tiek migdolų.
  3. Galima desertą pagardinti medumi arba klevų sirupu, bet pats pienas yra pakankamai saldus, tad saldiklio nenaudojau.

Visi naudoti produktai yra iš Lidl, bet riešutų sviesto ten neradau. Ką daryt tokiu atveju? Pasigamint pačiam! 😀 Taip, užima šiek tiek laiko, bet tikrai nedaug. Nusipirkau migdolų, o iš jų gan greitai pagaminau migdolų sviestą. Jeigu domina receptas, rašykit, kitą kartą pasidalinsiu 🙂

Daugiau per naktį mirkytų avižinių dribsnių receptų galite rasti čia– jų yra net keli!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*