Desertiniai pusryčiai su jogurtu smaližiams

Savaitgaliais, kai rytai būna šiek tiek ilgesni ir ramesni, mėgstame save pradžiuginti saldesniais pusryčiais. Saldu ir sveika? Tikrai įmanoma!

2 porcijoms reikės:

  • 4 valg. šaukšt. chia sėklų;
  • 1/3 puodelio augalinio pieno, pvz. migdolų;
  • 1/2 banano;
  • 2 saujų mėlynių;
  • 6 valg. šaukšt. graikiško jogurto be priedų;
  • 4 valg. šaukšt. muesli mišinio *;
  • 2 arbat. šaukšt. skysto medaus.

Gaminimo eiga

  1. Chia sėklas užpilame migdolų pienu, išmaišome, dubenėlį uždengiame ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms arba geriausia pernakt. Rezultate turime gauti tirštą chia pudingą.
  2. Stiklinių dugne išdėliojame pjaustytą bananą ir supilame chia pudingą. Beriame mėlynes, ant viršaus dedame jogurtą, kurį vėliau apiberiame muesli avižomis ir riešutais. Viską pagardiname medumi ir keliaujame mėgautis puikiais pusryčiais!

*Muesli – džiovintų uogų/sėklų/riešutų/avižų mišinys, panašus į granolą. Tai puikus greitų pusryčių variantas, tačiau reikia labai atsargiai išsirinkti Jums tinkamą produktą su gera sudėtimi ir, žinoma, puikiu skoniu. Muesli pusryčių nemėgdavau, kadangi kai kurie jų turėdavo itin miltinį skonį, tiesiog buvo naudojamos labai stipriai apdirbtos avižos. Kai kuriuose jų būdavo itin daug pridėtinio cukraus. Šį kartą atradau naujus muesli pusryčius, kurie tiesiog tobuli! Avižos – skrudintos, tad traškios ir labai malonaus skonio. Jokio pridėtinio cukraus, riešutų bei sėklų nei per daug nei per mažai – tiek kiek reikia. Likau sužavėta! Nuoroda į būtent šiuos muesli kuriuos naudojau šiame recepte: Dorset Cereals Muesli. Lietuvoje jų galbūt nėra, tačiau galima rinktis kažką su panašia sudėtimi.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *