Gaivus pusrytinis smūtis

Smūtis, glotnutis, kokteilis.. Man tiesiog smūtis. Atsiprašau už angliškumus, bet žodis ”glotnutis” man ne žodis, na o kokteiliu irgi nelabai pavadinsi. O visa šio smūčio istorija prasidėjo nuo nevalgymo.

Aš tiesiog dievinu avižas. Mano pagrindiniai pusryčiai yra avižinė košė, blynai su avižomis arba per naktį brinkinti avižiniai dribsniai. Vasarą karšta ir visiškai nebegaliu valgyt pusryčių, tad ilgai galvojau ką čia daryt, kad nekristų svoris ir turėčiau energijos. Ir pagaliau sugalvojau, kad reikia tiesiog susiplakt gaivų, sotų ir energijos kupiną smūtį, kuris ir atgaivins, ir pakeis pusryčius. Ir man pavyko! Pagaliau nebereikia nervuotis, kad nebesuvalgau pusryčių, jaučiuosi soti ir grįžusi į normalų dienos ritmą. Dar nebandėt? Užtruksite tik 5 minutes.

Ingredientai

  • 2 šaldyti bananai;
  • 1 puodelis graikiško jogurto;
  • 1/2 puodelio migdolų pieno;
  • 2/3 puodelio avižinių dribsnių;
  • 2 v. š. chia sėklų;
  • Šlakelis vanilės ekstrakto;
  • 2 v. š. klevų sirupo;
  • Skaldytų migdolų.

Gaminimo eiga

  1. Į blenderį sudedame visus ingredientus, išskyrus migdolus, ir sumalame iki vientisos masės.
  2. Supilstome į stiklines, papuošiame skaldytais migdolais ir chia sėklomis.

Šaldytų bananų visada paranku turėti šaldiklyje. Tiesiog kai turite daug bananų, ir matot, jog visų nespėsit suvalgyti, arba jie greitai pradės gesti, tiesiog supjaustykite griežinėliais, dėkite į šaldymui skirtus maišelius ir tiesiai į kamerą. Vėliau šaldytus bananus galėsite sunaudoti gaiviems vaisiniams kokteiliams.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *