Granola su riešutais ir cinamonu

Dalinuosi dar vienu granolos receptu. Ši bus saldesnė, traškesnė ir su daugiau riešutų.

Ingredientai

  • 3 v. š. kokosų aliejaus;
  • 3 v. š. medaus;
  • 3 puodeliai avižinių dribsnių;
  • 1/2 puodelio lazdyno riešutų;
  • 1/3 puodelio migdolų;
  • 1/3 puodelio anakardžių;
  • 2 v. š. džiovintų goji uogų;
  • 1 v. š. chia sėklų;
  • 1 puodelis razinų;
  • 2 v. š. skaldytų migdolų;
  • 1 v. š. moliūgų sėklų;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 1/3 a. š. muškato.

Gaminimo eiga

  1. Ištirpiname kokosų aliejų, o jam atvėsus įmaišome medų. Viską supilame į gilų dubenį. Susmulkiname riešutus ir visus sausus ingredientus suberiame į tą patį dubenį, gerai išmaišome.
  2. Orkaitėje įjungiame vėdinimo rėžimą ir įkaitiname iki 160 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi, supilame granolą ir išlyginame paviršių, produktus paskirstydami tolygiai. Kepame 12-18 minučių, priklausomai nuo to, kokio dydžio kepimo skardą naudojate. Kas maždaug 6 minutes granolą pamaišykite kad tolygiai apskrustų iš visų pusių. Kepti baigsime kai granola įgaus auksinę spalvą.
  3. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Kas keletą minučių pamaišome, kad granola nesuliptų. Viską suberiame į sandarų indą.

Prieš kepimą
Po kepimo

Granola gardinkite savo desertus, pusryčius arba jogurtą. Geriausia naudoti iki 2 savaičių.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*