Granola su kokosu

Ryte, kaip ir dauguma šiuolaikinių užimtų žmonių, neturiu laiko gaminti pusryčiams. Aišku laiko būtų jei kelčiausi bent valandą anksčiau, bet čia jau kita tema 😀 Mano mėgstamiausi pusryčiai šiuo metu yra granola su graikišku jogurtu ir šviežiomis uogomis. Grūdinės kultūros nuo pat ryto mums suteikia energijos, o uogos yra kupinos vitaminų – taip pat be galo skanios! Kadangi parduotuvėje tenka ilgai skaityti etiketes ieškant kuo mažesnio cukraus kiekio granolos sudėtyje, nusprendžiau ją pasigaminti pati, taip galėdama kontroliuoti ne tik kiek cukraus noriu suvartoti, bet ir kurių iš sudedamųjų dalių noriu daugiau ar mažiau. Dalinuosi skaniuoju granolos receptu!

Ingredientai

  • 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 arbat. šaukšt. medaus (naudojau šviežią – o kaip kvepejo visi namai!);
  • 50 ml klevų sirupo;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 300 g. avižų dribsnių;
  • 50 g. saulėgrąžų sėklų;
  • 4 arbat. šaukšt. sezamo sėklų;
  • 50 g. moliūgo sėklų;
  • 100 g. skaldytų migdolų;
  • 100 g. razinų;
  • 50 g. kokoso drožlių.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę 150 °C temperatūroje, įjunkite vėdinimo rėžimą. Aliejų, klevų sirupą, medų ir valinės ekstraktą kartu sumašykite dideliame dubenyje. Suberkite visus likusius ingredientus išskyrus razinas bei kokoso drožles, gerai išmaišykit.
  2. Suberkite granolą ant 2 skardų padengtų kepimo popieriumi ir išskirstykite ją tolygiai. Kepkite 15 minučių, tada įmaišykite kokosą su razinomis, kepkite dar 10-15 minučių. Iškepus pamaišykite ir palikite atvėsti.

Granolą patiekite su jogurtu, geriausia natūraliu (graikišku) – joje pakanka saldumo. Jei dėsite uogų ar vaisių, jie taip pat pasaldins Jūsų pusryčius.

Naminę granolą galite naudoti iki mėnesio. Supilkite į sandarų indą arba popierinį maišelį.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *