Gyvas avokadinis traputis

Pusryčiai su avokadu yra, rodos, niekada nesibaigsianti nuostabi mada. Avokadas paprastą sumuštinį paverčia sveika ir skania tradicinio sumuštinio su sūriu ar dešra alternatyva. Sau pasižadėjau šiais metais valgyti daugiau gyvo, t. y. daiginto maisto, tad dalinuosi nauja greitai paruošiamo avokadinio sumuštinio idėja.

Ingredientai

  • 4 ryžių arba grikių trapučiai;
  • 1 avokadas;
  • 1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • Žiupsnis druskos;
  • 2 v. š. daigintų garstyčių;
  • 1 a. š. moliūgo sėklų;
  • 1/2 a. š. saulėgrąžų sėklų.
  • Žiupsnis pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Avokadą sutriname, įspaudžiame citrinos sulčių, česnaką ir įberiame šiek tiek druskos. Maišome ir triname tol, kol gausime vientisą masę. Trapučius užtepame avokado tyre.
  2. Ant trapučių dedame daigus, beriame sėklas ir lengvai pabarstome pipirų.

Sumuštinukus skanaujame taip, arba ant viršaus uždedame virto kiaušinio, parūkytos lašišos.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *