Kepti varškėčiai

Kepti varškėčiai

Senas geras, niekada iš mados neišeinantis varškėčių receptas. Kaip juos padaryti gražios formos ir purius? Tuojau pat papasakosiu. Varškėčiai, kaip ir kotletai, mums yra tiesiog nepakeičiamas patiekalas. Juos galima padaryti ir sveikesnius, valgyti ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei.

Lidl Lietuva turi puikios pusriebės varškės, kuri man labiau patinka už liesą. Liesa varškė puiku, jei laikaisi dietos, na o jei ne, pusriebė ne tik skaniau, bet ir naudingiau. Žinoma, su pusriebe varške varškėtukai nebus tokie sausi. Šie varškėčiai drėgni, nėra sprangūs, todėl juos vis norisi kartoti ir kartoti.

Ingredientai

  • 450 g. pusriebės varškės “Pagaminta Lietuvoje“;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 v. š. skysto medaus “Marlene“;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių “Castello“;
  • 1/4 a. š. vanilės kvapiosios medžiagos “Castello“;
  • 1 puodelis (220 ml) kvietinių miltų “Castello“;
  • Žiupsnis druskos “Kania“;
  • Kokosų aliejaus kepimui “Vitasia“.

Papuošimui:

  • Granatų sėklų;
  • Figų iš “Lidl turgelio“;
  • Klevų sirupo “Mcennedy“.

Visus produktus galite įsigyti Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Giliame dubenyje sutriname varškę. Įmušame kiaušinius, supilame medų, druską, vanilę, kepimo miltelius, viską gerai išmaišome. Suberiame 3/4 puodelio miltų, ir maišome tol, kol gausime vientisą tešlą.
  2. Į lėkštę įberiame miltų. Dedame tešlos gabalėlius, lengvai pavoliojame miltuose ir formuojame varškėčius. Nuvalome miltų perteklių.
  3. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek kokosų aliejaus ir dedame paruoštus varškėtukus. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes.
  4. Iškepusius varškėčius dedame ant popierinių rankšluosčių sugerti riebalų pertekliui. Patiekiame ir valgome iš karto.

Kepti varškėčiai

Iš šio kiekio gavau 9 didelius varškėčius. Minkšti, purūs, visiškai nesausi. Idealiai tiks valgyti žiemą, su skania mamos uogiene 🙂

Kepti purūs varškėčiai

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*