Kiaušiniai turkiškai

Rytietiška virtuvė pas mus vis dar laikoma egzotika, o išgirdę apie turkišką virtuvę tikriausiai iškart pagalvojame apie mūsų taip dievinamą kebabą. Taip, kebabai yra nuostabus dalykas, ypač jeigu jų skonio nereikia išgauti padažo dėka. Bet šį kartą ne apie kebabus, o paprastus pusryčius turkišku stiliumi, su tikrais turkiškais produktais.

Eastanbul yra tikras turkiško maisto ir produktų rojus, kuriame rasite bene viską, ko gali prireikti pasigaminti bet kokiam turkiškam patiekalui. Mano taip dievinami lęšiai, kvapnūs kokybiški prieskoniai (jų net apie 200 rūšių!), alyvuogės, šviežiai kepta pitos duona, alyvuogės, sūriai.. Galiausiai ir padažai, mūsų skoniui gal ir kiek neįprasti, bet tikrai įnešantys spalvų ir naujų skonių į mūsų kasdieninius patiekalus. Čia rasite ne tik kokybiškų, gurmaniškų produktų, bet ir daugybę skanių, kasdieninių prekių, būtinų mūsų virtuvei. Kur rasti Eastanbul? Ogmios mieste, Vilniuje. Ten rasite ne tik parduotuvę, bet ir restoraną MEZE, apie kurį plačiau kitame įraše. Šį kartą užsiminsiu tik tiek, jog jie turi fantastiško skonio arbatos ir burnoje tirpstančios saldžios nuodėmės- baklavos. Nesumeluosiu, ji tikrai pati skaniausia mieste!

Šiuos pusryčius pagaminti itin lengva. Tereikia kelių produktų, ir jie džiugins ne tik akis, bet ir išrankiausią gomurį. Reikia idėjų, kaip prisikviesti seniai matytus draugus, kurie niekaip neprisiruošia užsukti į svečius? Nusiųskit šią nuotrauką, ir pasiūlykit paragauti, pažiūrėkit, kiek bus atsisakiusių 🙂 Pas mane neatsirado nei vieno, tad teks ruošti dinner party!

Ingredientai

  • Šviežiai keptos pitos;
  • Kiaušinių;
  • Panyro sūrio;
  • Ajvar paprikų padažo “Baktat“;
  • Žaliųjų alyvuogių “Suntat“;
  • Džiovintų raudonėlių “Suntat“;
  • Raudonųjų paprikų dribsnių “Suntat“ (aštrios);
  • Petražolių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname lašelį aliejaus ir iškepame kiaušinius iki norimo minkštumo. Įberiame šiek tiek druskos, pipirų. Aš palieku trynį nepilnai iškeptą.
  2. Keptuvėje pašildome pitą iš abiejų pusių.
  3. Pašaliname alyvuogių kauliukus, alyvuoges suplėšome gabalėliais. Suberiame į dubenėlį, užpilame alyvuogių aliejumi, įberiame raudonėlio, paprikų. Išmaišome ir paliekame bent keletui minučių marinuotis.
  4. Šiltą pitą lengvai aptepame paprikų padažu, dedame plonai pjaustytą panyro sūrį. Ant viršaus- keptus kiaušinius, marinuotas alyvuoges. Beriame dar šiek tiek raudonėlio su paprikomis, šviežių petražolių. Valgome šiltą.

Turkiški pusryčiai su kiaušiniais

Skoniai nuostabūs. Druskos daug berti į kiaušinius nerekomentuoju, nes panyra ir alyvuogės yra pakankamai sūrūs iš savęs. Šis patiekalas mano draugų tarpe buvo bene populiariausias: ne tik atrodo spalvingai, gaiviai, bet ir turi ypatingą skonį.

Alyvuoges būtinai pamarinuokite su prieskoniais, skonis tikrai nepakeičiamas.

Panyro sūris ir pita

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*