Kokosinis chia sėklų pudingas

Chia sėklų pudingas man visada būna pats geriausias pasirinkimas pusryčiams, kai neturi daug laiko gaminti. Sėklas pasiruošiu iš vakaro, o ryte per keletą minučių pabaigiu ruošti pusryčius.

Gaminame dvi porcijas.

Ingredientai

  • 8 v. š. chia sėklų;
  • 2 puodelių kokosų pieno gėrimo;
  • 1/3 puodelio kokosinio jogurto;
  • 1 v. š. agavų sirupo;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 1 a. š. vanilės;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1/2 mango;
  • 2 v. š. stambių kokoso drožlių;

Gaminimo eiga

  1. Chia sėklas užpilame kokosų pienu (ne tuo tirštu iš skardinės, bet kokosiniu gėrimu popierinėje pakuotėje), dubenėlį uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt. Trumpiausiai siūlau sėklas brinkinti 2 valandas.
  2. Išmaišome sėklas, įpilame vanilę, suberiame druską su cinamonu ir dar kartą išmaišome. Jei norite saldžiau, į sėklas galite įpilti šiek tiek agavų sirupo.
  3. Keptuvėje lengvai pakepiname kokosų drožles (dėl aromato). Jogurtą sumaišome su agavų sirupu, o mango supjaustome kubeliais.
  4. Chia pudingą dedame į stiklines, sluoksniuojame kartu su apkepintomis kokosų drožlėmis. Ant viršaus beriame smulkintą mango, jogurtą ir viską apibarstome likusiomis kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*