Migdolų piene mirkytos avižos su braškėmis

Overnight oats – taip vadinasi šiuo metu esantis ”ant bangos” avižinių pusryčių patiekalas. Avižas su įvairiais priedais užmerki piene, o ryte jau turi paruoštus pusryčius 🙂 Pripažinsiu, gan įtariai žiūrėjau į tokius pusryčius, bet nusprendžiau neatsilikti nuo mados ir išbandyti juos šeštadienio ryte, kai norisi saldžių pusryčių.

Paruošimas labai greitas, tad būtinai pasigaminkit šiuos pusryčius iš vakaro, kad vos tik atsikėlę ryte galėtumėt jais mėgautis 🙂

1 porcijai paruošti reikės:

Ingredientai

  • 1/2 puodelio (120 ml) nesaldinto migdolų pieno;
  • 3/4 valg. šaukšt. čija sėklų;
  • 3/4 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 1 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
  • 1/2 puodelio avižų dribsnių.

Papuošimui:

  • 1/2 banano;
  • 2 didelės braškės.

Gaminimo eiga

  1. Į mažą stiklainiuką sudedame avižas ir čija sėklas. Dėdami riešutų sviestą stengiamės jį prilipdyt prie stiklainio sienelės (atrodo gražiau, vėliau išsimaišysit). Įpilam klevų sirupą ir viską užpilam migdolų pienu. Paspaudžiam šaukštu avižas ir įsitikinam kad visos būtų užlietos pienu. Šiek tiek pamaišom kad čija sėklos nesušoktų į didelį gumulą. Uždengiam stiklainiuką ir dedam į šaldytuvą, laikome per naktį.
  2. Jau išbrinkusias avižas pamaišom ir papuošiam bananais, braškėmis. Galit papuošimus keisti pagal savo skonį.

Greita, skanu, sveika, saldu! Tik nepadauginkit riešutų sviesto, žinau kad norisi! 😀 Jei labai ribojate cukraus kiekį, riešutų sviesto galit dėt dar mažiau – nuo klevų sirupo saldumo turėtų pakakti.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *