Moliūgų pyrago skonio sveiki pusryčiai - per naktį brinkintos avižos su chia sėklomis

Moliūgų pyrago skonio avižų dribsniai

Per naktį brinkinti avižų dribsniai yra bene pats lengviausias ir sveikiausias pusryčių receptas. Užtruksite vos kelias minutes, viską pasiruošite iš vakaro, o ryte tereikės pasiimti indelį iš šaldytuvo, ir galėsite neštis tiesiai į paskaitas arba darbą.

Baisiai nemėgstu gamintis pusryčių prieš darbą. Na o jei pusryčių nepasidarau, beveik visada darbe nusiperku kažką ne itin sveiko, nes pusryčių mano organizmas reikalauja kiekvieną mielą rytą.

Brinkintos avižos man labai pasiteisino, nes jos ir sveikos, ir skanios, o kas svarbiausia, iš vakaro greitai viską suberi į indą ir palieki pastovėt. Kas gali būt geriau?

Su skoniais dažnai improvizuoju, bet būtent šis moliūgų skonio variantas man buvo bene skaniausias. Būtent dėl naudotų prieskonių, skoniu jis primena Kalėdas. O už Kalėdas geriau nieko nebūna 😀

Ingredientai

  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1 šaukštas linų sėklų;
  • 1 a. š. chia sėklų;
  • 1 puodelis augalinio pieno (naudoju “Alpro“);
  • 3 v. š. moliūgų piurė;
  • Cinamono;
  • Muškato;
  • Maltų gvazdikėlių;
  • Vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga

  1. Avižas, chia ir linų sėklas sumaišome, užpilame augaliniu pienu ir palaikome šaldytuve bent 2 valandas, geriausia pernakt.
  2. Į avižas įmaišome moliūgų piurė kartu su prieskoniais.
  3. Ant viršaus galime uždėti šaukštą jogurto.

Receptas paprastesnis net negali būti, o pusyčiai- karališki.

Jeigu mėgstate riešutų sviestą, galite išbandyti ir šį brinkintų avižų receptą.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*