Purus omletas su grybais ir rukola

Omletas su grybais

Kartais pusryčiams norisi paprasto omleto, bet kaip jį skaniai iškepti? Turiu labai gerą receptą, kuris tiesiog negali nepavykti, ir jam visiškai nereikia miltų. Omletą visada patiekiu su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis.

Daržovės iš turgaus, kiaušiniai- laisvai laikomų, laimingų vištų.

Ingredientai

Omletui:

  • 4 kiaušiniai;
  • 1 v. š. ghee sviesto;
  • 2 v. š. graikiško jogurto;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 3 v. š. tarkuoto čederio sūrio.

Įdarui:

  • 1 v. š. ghee sviesto;
  • 100 g. pievagrybių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Krapų;
  • Svogūno laiškų.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname ghee sviestą, suberiame griežinėliais pjaustytus grybus ir kepiname porą minučių. Įspaudžiame česnaką, įberiame druskos, pipirų, ir kepiname dar minutę. Išimame iš keptuvės.
  2. Išplakame kiaušinius. Įmaišome jogurtą, įberiame šiek tiek druskos, pipirų, smulkintų krapų.
  3. Vėl keptuvėje ištirpiname šiek tiek ghee sviesto, supilame išplaktus kiaušinius ir greitai išmaišome, tarsi keptumėmė kiaušinienę. Palaukiame apie 20 sekundžių, tada atsargiai pradedame kelti omleto kraštus, leisdami kiaušiniui subėgti po omletu. Kepame tol, kol kiaušiniai sutvirtės.
  4. Pusę omleto apiberiame sūriu, dėliojame grybus, smulkintus krapus ir svogūno laiškus. Viską užberiame likusiu sūriu. Keptuvę uždengiame dangčiu, ir kepame 30 sekundžių.
  5. Perlenkiame omletą ir patiekiame iš karto su žalumynais: šviežia gražgarste, agurkais. Pabarstome šviežių krapų.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*