Purūs kokosiniai blyneliai

Minkšti, trapūs, purūs ir kokosiniai. Ruošiam arbatą ir kepam blynelius!

Ingredientai

  • 1/2 puodelio (220 ml) avižų;
  • 1/2 puodelio kokosų miltų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 puodelis augalinio pieno;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1 a. š. medaus;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnis druskos;
  • Kokosų aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Avižas sumalame blenderyje ir sumaišome su kokosų miltais. Įmaišome kepimo miltelius.
  2. Atskirame dubenyje gerai išplakame kambario temperatūros kiaušinius. Supilame pieną, vanilę, druską.
  3. Kiaušinių plakinį iš lėto pilame į miltus, pastoviai maišome. Gerai išmaišius tešlą paliekame nusistovėti 5 minutėms. Tešlos konsistencija turi būti panaši į pyrago, na o jei gavosi per kieta, įpilkite dar šiek tiek augalinio pieno.
  4. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir formuojame nedidelius blynelius. Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių, o verčiame atsargiai, nes blyneliai labai trapūs. Kokius blynelius suformuosite, tokie ir gausis, nes kepdami jie nesiplečia.

Iškepusius blynelius pagardinu bananais, kokoko drožlėmis ir medumi. Skoniu man jie primena bandeles, yra gan sausi, tad būtinai pasiruoškite puodelį skanios arbatos 🙂

Skanaus!

Aušra

 

2 Comments

  1. Dėkui už receptą, gavosi netgi geriau negu tikėjausi 🙂 Apskritai pusryčiams lietiniai ir blyneliai man yra tobuliausias maistas, tai vis ieškau naujų variacijų. Manija prasidėjo, kai pusryčiams prieš darbą pradėjau vaikščioti čia https://www.panorama.lt/parduotuves/la-crepe/ ir pamačiau, kiek įvairių blynelių variantų galima sugalvoti. Labiausiai patinka grūdų lietiniai su mocarela ir paprasti lietiniai su varške ir špintais, nors nesu ragavusi blynelių, kurie nepatiko 🙂 Čia mano visiškas „comfort food“, kurį galėčiau ko gero valgyti visus tris kartus per dieną ir nemanau, kad kadanors atsibostų.

     
    • Labas, Joana. Ačiū už mielą ir išsamų komentarą, jie visada pradžiugina! 🙂 Čia mūsų nuomonės visiškai sutampa, blyneliai yra jėga! Iš tikrųjų puikus pasiūlymas, reikia būtinai užsukt pasigaudyt minčių ir pasisemt įkvėpimo iš tikrų blynų kepimo profesionalų! Smagu kad blyneliai patiko, ir sausumas neišgąsdino. O kalbant apie špinatus ir blynus.. Špinatinių blynelių receptas coming soon! Išduosiu paslaptį- su lašiša 😉

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*