Niekada nebuvom varškės apkepo mėgėjai: vis papuldavo kažkoks kietas, traškus ir neįpatingas. Nebent jeigu su razinom, tada gal ir traškus visai nieko. O šitas – vaje, lyg koks tortas! Purus, tiesiog tirpstantis burnoje.. Tad jei turite atliekamos varškės, būtinai išbandykit šį receptą, ir pagardinkite jį šviežiomis uogomis 🙂
Ingredientai
- 500g. varškės;
- 6 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 200 ml pieno;
- 2 kiaušinio tryniai;
- 4 kiaušinių baltymai;
- 4 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 1 arbat. šaukšt. romo kepiniams;
Gaminimo eiga
- Manų kruopas užpilame pienu ir padedame į šalį, leidžiame išbrinkti.
- Dideliame dubenyje sutrinam varškę, tada ją pertriname su rankiniu trintuvu kad taptų minkšta ir nebeliktų jokių gabaliukų.
- Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų.
- Trečiame dubenyje išplakame trynius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Plakam kol masė sutirštės ir taps balkšva.
- Į varškę supilame manų kruopas su pienu ir išmaišome. Supilame išplaktus kiaušinių trynius bei romą, gerai išmaišom, galima dar kartą išplakti. Galiausiai lėtai įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus.
- Masę supilame į nedidelį kepimo indą ir kepame 1 valandą, 180° C įkaitintoje orkaitėje.
Patiekiame dar karštą su trintomis šviežiomis uogomis 🙂 Galima pagardinti cinamonu, papuošti mėtų šakelėmis.
Uogų nesaldinau, buvo rūgštokos, bet man labai patiko! Jeigu norisi, galima pagardinti sirupu (pvz. agavų).
Skanaus!
Aušra
Ir jis dar skaitosi sveikas?😀
Taip, normaliai subalansuotai mitybai jis skaitosi sveikas 🙂
Na nepasakyciau, nes ir cukrus ir manai yra, bet nu tarkim🙂
Tiek cukrus tiek manai yra natūralūs produktai. Jei pradėsim kabinėtis prie tokių dalykų, sveiko maisto išvis niekur nerasim 🙂 Jei cukraus nevartojate, galit nedėt jo išvis.
Išbandyta! Labai geras, tikrai įpatingai purus. Rekomenduoju ir ačiū už receptą! ❤️
Nėra už ką, smagu girdėt kad patiko! Skanių tolimesnių atradimų 😉
Labai skanus!!!!👌🏼
Labai smagu kad patiko! 🙂