Skrebutis su smidrais ir kiaušiniu

Kai virtas arba keptas kiaušinis atsibosta, kodėl gi nepasigaminus sumuštinio? Ir gražiai atrodo, ir sotu. Kiaušinius labai mėgstu ir stengiuosi nepasiduot kiaušinių nevartojimo madai 🙂 Ir bent jau man visada maloniau valgyti gražiai atrodantį maistą, jums ne? Tokia įdomesnė kiaušinienės pateikimo versija gali lengvai sugundyt jūsų vaikučius, nemėgstančius kiaušinio. Pamenu kai būdama maža kažkieno vestuvėse pamačiau grybukus (iš kiaušinio ir pomidoro). Aš jų taip norėjau, nes taip gražiai atrodė! Aišku buvau prisikimšus saldumynų ir kai supratau kas ten iš tikrųjų yra, visgi nevalgiau, bet jei tai būtų buvus įprasta diena, gal tas gražus kiaušinio ir pomidoro pateikimas ir būtų mane sugundęs 🙂

Ingredientai

  • Viso grūdo duona;
  • Šparagai (smidrai);
  • Tyras alyvuogių aliejus;
  • Druska;
  • Pipirai;
  • 1 arbat. šaukšt. ghee sviesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. pieno;
  • Žiupsnis neriebaus kumpio arba šoninės;
  • Šakelė krapų;
  • 30 – 50 g. fermentinio sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Duonos riekeles lengvai paskrudiname.
  2. Šparagus apipuškiam alyvuogių aliejum, pabarstom druska, pipirais, ir dedam į orkaitę kepti iki 10 minučių (180 C).
  3. Išplakame kiaušinius, įmaišom pieną ir smulkintus krapus.
  4. Keptuvėje ištirpdome ghee sviestą. Supilam kiaušinį ir be sustojimo maišom, vis atitraukdami kiaušinį nuo keptuvės kraštų. Kiaušiniui pradedant kietėti, suberiam sūrį ir kepam dar minutę, arba tol kol sūris išsilydys. Tuo pat metu kitoje keptvėje lengvai pakepinam kumpio gabaliukus.
  5. Ant skrudintos duonos dedu kiaušinį, ant viršaus smidrus, ir viską apibarstau kumpiu.

Taip lengvai paruošiama, ir taip skanu 🙂 Valgom su šakute ir peiliu, arba tiesiog rankomis, kaip sumuštinį – pagal nuotaiką! 😀

Sūris kiaušinį padaro minkštesniu ir puresniu, skonis man patinka. Fermentinio sūrio nereikėtų bijoti, jame gausu fosforo ir kalcio. Žinoma, čia galioja ta pati taisyklė kaip ir visur kitur- kad ir ką valgot, nepadauginkit, ir būtinai rinkitės kuo sveikesnę ir natūralesnę jo versiją! Sakau taip dėl to, kad jeigu pažiūrėtumėte savo mėgiamiausio fermentinio sūrio sudėtį ir kokia ji buvo prieš keletą metų, jūs labai nustebtumėt 🙂 Dėl šios priežasties fermentinį sūrį renkuosi labai atidžiai, o šiuo atveju naudojau šveicarišką.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*