Šokoladinė avižinė košė

Avižos nėra nuobodžios. Pasitelkus fantaziją, galima sugalvoti dešimtis ar šimtus įvairiausių receptų. Šiandien receptą skiriu šokolado mylėtojams, kurie ieško įdomių, saldžių pusryčių receptų.

Košes dažniausiai gardinu riešutų sviestu, kartais ir riešutais. Riešutais patiekalus puošiu dažniausiai tik dėl gražaus pateikimo, o įprastai riešutus valgau atskirai. Košėms gardinti visada ieškau kokybiško 100% riešutų sviesto be priedų. Kas įdomiausia, net tos pačios rūšies riešutų sviestai iš skirtingų gamintojų yra skirtingų skonių. Būna ir skanių, ir ne. Taip pat neretai jie skiriasi savo tekstūra. Šį kartą Balta Karvė puslapyje užsisakiau žemės riešutų sviestą-kremą, iš kurio daug nesitikėjau, bet jis buvo tobulo skonio. 100% žemės riešutai, tirštas. Įsijautusi pridariau mini rutuliukų, kuriais ir papuošiau košę 😀 Nesijaudinkit, jie ištirpsta, tiesiog sviestą laikiau šaldytuve. Jau ilgai naudojuosi Balta Karvė paslauga, ir jie vis dar stebina savo kokybiškais produktais.

Ingredientai

  • 1 puodelis avižinių dribsnių;
  • 2 puodeliai vandens arba pieno;
  • 1 v. š. chia sėklų;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1/5 a. š. cinamono;
  • 1 v. š. kakavos miltelių;
  • 1 v. š. klevų sirupo;
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1 v. š. žemės riešutų sviesto.

Patiekimui: juodojo šokolado, smulkintų riešutų.

Gaminimo eiga

  1. Puode užverdame vandenį arba pieną pasirinktinai, suberiame avižinius dribsnius, druską, cinamoną, viską išmaišome ir verdame 5-10 minučių, priklausomai nuo pasirinktų avižų.
  2. Avižoms išvirus, nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome kakavą, chia sėklas vanilę ir klevų sirupą.
  3. Košę sukrečiame į dubenėlį. Gardiname riešutais, juoduoju šokoladu, žemės riešutų sviestu.

Viso šio kiekio viena nesuvalgiau, košė labai soti. Jos tikrai užteks dviems 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*