Šokoladinė granola

Teisingai išgirdote – mano granola šį kartą šokoladinė! Jau dalinausi dviem šauniais granolos receptais, tačiau šį kartą nusprendžiau pradžiuginti ir šokolado mylėtojus. Žodžių tam nereikia, užtenka į ją pažiūrėt. Ir valgyt. Niekad nenustot valgyt.

Ingredientai

  • 2 puodeliai avižų dribsnių;
  • 3/4 puodelio smulkintų kokoso drožlių;
  • 2 v. š. chia sėklų;
  • 3 v. š. kakavos miltelių;
  • 3 v. š. kokosų aliejaus;
  • 1/4 puodelio klevų sirupo;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1/8 a. š. druskos;
  • 1/2 juodojo šokolado plytelės.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 150 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišome avižas, kokosų drožles, chia sėklas, druską ir kakavą.
  3. Ištirpiname kokosų aliejų ir į jį įmaišome klevų sirupą su vanile. Viską supilame į dubenį su sausais produktais, gerai išmaišome.
  4. Granolą suberiame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, išlyginame paviršių ir kepame orkaitėje 30 minučių. Maždaug kas 8 minutes granolą pamaišome, kad tolygiai apkeptų iš visų pusių.
  5. Iškepus paliekame atvėsti. Šokoladą susmulkiname, suberiame į granolą ir išmaišome.

Valgome su jogurtu, įvairiais desertais. Granolą laikome uždarame inde iki 2 savaičių.

Vietoje klevų sirupo galite naudoti agavų sirupą arba medų. Klevų sirupas man labiau patinka dėl savo aromato. Taip pat šiai granolai tiktų ir cinamonas. Į šį receptą cinamono nedėjau, nes jį visada beriu tiesiai į savo desertus.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

6 Comments

  1. Kokį šokoladą naudojote? 😊

     
  2. Puikus receptas, labai skanu! 🙂

     
  3. Ar galima klevu sirupa keisti kuo kitu? Pvz medumi?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *