Teisingai išgirdote – mano granola šį kartą šokoladinė! Jau dalinausi dviem šauniais granolos receptais, tačiau šį kartą nusprendžiau pradžiuginti ir šokolado mylėtojus. Žodžių tam nereikia, užtenka į ją pažiūrėt. Ir valgyt. Niekad nenustot valgyt.
Ingredientai
- 2 puodeliai avižų dribsnių;
- 3/4 puodelio smulkintų kokoso drožlių;
- 2 v. š. chia sėklų;
- 3 v. š. kakavos miltelių;
- 3 v. š. kokosų aliejaus;
- 1/4 puodelio klevų sirupo;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 1/8 a. š. druskos;
- 1/2 juodojo šokolado plytelės.
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitiname iki 150 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi.
- Dubenyje sumaišome avižas, kokosų drožles, chia sėklas, druską ir kakavą.
- Ištirpiname kokosų aliejų ir į jį įmaišome klevų sirupą su vanile. Viską supilame į dubenį su sausais produktais, gerai išmaišome.
- Granolą suberiame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, išlyginame paviršių ir kepame orkaitėje 30 minučių. Maždaug kas 8 minutes granolą pamaišome, kad tolygiai apkeptų iš visų pusių.
- Iškepus paliekame atvėsti. Šokoladą susmulkiname, suberiame į granolą ir išmaišome.
Valgome su jogurtu, įvairiais desertais. Granolą laikome uždarame inde iki 2 savaičių.
Vietoje klevų sirupo galite naudoti agavų sirupą arba medų. Klevų sirupas man labiau patinka dėl savo aromato. Taip pat šiai granolai tiktų ir cinamonas. Į šį receptą cinamono nedėjau, nes jį visada beriu tiesiai į savo desertus.
Skanaus!
Aušra
Kokį šokoladą naudojote? 😊
Laimos juodąjį, bet galima naudot bet kokį juodą šokoladą su kuo daugiau kakavos 🙂
Puikus receptas, labai skanu! 🙂
Ačiū! Džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Ar galima klevu sirupa keisti kuo kitu? Pvz medumi?
Žinoma! Medus, agavų ar datulių sirupas.. Kas tik patinka 🙂