Špinatų blyneliai su lašiša

Blyneliai neprivalo būti saldūs, vien tik su sirupu, vaisiais ir uogomis. Sūrūs su lašiša ir jogurtu yra puikus variantas blynadienių paįvairinimui! 🙂

Ingredientai

  • 1 citrinos;
  • 7 v. š. graikiško jogurto;
  • Keletas šakelių krapų;
  • Druskos ir pipirų;
  • 100 g špinatų;
  • 250 ml pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v. š. sviesto;
  • 175 g. miltų;
  • 1 v. š. kepimo miltelių;
  • 150 g. rūkytos lašišos gabalėlių;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Nuplautus špinatus užpilame verdančiu vandeniu. Po kelių minučių nukošiame ir nusunkiame visą vandenį. Špinatus susmulkiname.
  2. Dubenėlyje sumaišome 1/2 citrinos sultis, jogurtą ir smulkintus krapus. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
  3. Į gilų dubenį supilame pieną, ištirpintą sviestą, įmušame kiaušinius, suberiame špinatus, ir rankinio trintuvo pagalba viską išmaišome. Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, druską ir kepimo miltelius. Sausus produktus beriame į drėgnus, ir maišome kol gausime vientisą tešlą. Galiausiai supilame maždaug 3/4 jau pagaminto jogurto su citrina, šiek tiek jo palikdami patiekimui.
  4. Keptuvėje įkaitiname šaukštelį aliejaus ir formuojame blynelius. Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių.
  5. Blynelius patiekiame su lašišos gabalėliais, likusiu jogurtu, smulkintais krapais ir citrinos griežinėliais.

Kaparėlius naudojau tik dekoro tikslais, bet visgi jie labai tiko į šią nuostabią skonių puokštę.

Iš šio kiekio gavosi 2 rimtos, arba 3 desertinės porcijos 🙂

Gal esu minėjusi, kad negaliu valgyt špinatų. Glotnučiai su špinatais yra mano mylimiausi. Deja deja, iškart skauda skrandį. Taip pat kaip ir suvalgius avokado! Kurį laiką stebėjusi save ir bandžiusi įvairiais būdais valgyti špinatus supratau, kad man netinka tik žali, termiškai neapdoroti špinatai. Oi, kiek laimės buvo kai po šių blynelių neskaudėjo skrandžio! Pagaliau radau skanų būdą valgyti špinatus, ir jokių nemalonių pojūčių!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*