Sumuštiniai su avinžirniais ir pomidorais

Sumuštiniai jau seniai nebemadingi, bet aš vis kartas nuo karto bandau juos prikelti antram gyvenimui. Žinoma, jokios dešros, batono, sviesto, majonezo ir panašių reikalų- bandom sveikai.

Humusas man yra nepakeičiamas sumuštiniuose. Pagamint vienas juokas (receptą rasite čia), o naudosim ilgai. Jį panaudoju ne tik sumuštiniams, bet ir vietoje kečupo arba majonezo prie kiaušinių: puikus derinys.

Sumuštiniams renkuosi kuo sveikesnę duoną, žinoma pasirinkimas dar priklauso nuo nuotaikos. Kartais renkuosi daržovinę, kartais viso grūdo, rupią. Šį kartą rinkausi ekologišką viso grūdo raikytą Bio linijos duoną iš Lidl Lietuva. Vos keli ingredientai, skonis paprastas, bet man labai patinka šios duonos tekstūra. Duona tik bazė, svarbu kas dedama ant jos. Jeigu reikėtų rinktis tarp duonos ir ryžių trapučių, vienareikšmiškai rinkčiausi duoną. Paskaičius etiketes galima rasti tikrai nekaloringos duonos, kuri bus ne tik skaidulų šaltiniu, padės virškinimui, bet ir bus kupina vitaminų. Duona tikrai nepelnytai nuvertinta, tik, žinoma, reikia mokėti atsirinkti gerą produktą.

Sumuštiniai šį kartą su humusu, pomidorais, ir traškiais, orkaitėje keptais avinžirniais.

Ingredientai

  • 1/2 skardinės konservuotų avinžirnių ”Freshona”;
  • Raikytos viso grūdo duonos ”Bio Organic”;
  • Keletas šaukštų humuso;
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • Druskos ”Kania”;
  • Maltų pipirų ”Kania”;
  • Aitriųjų paprikų ”Kania”;
  • Česnakų granulių ”Mikado”;
  • Pomidoriukų iš ”Lidl turgelio”;
  • Fetos sūrio ”Eridanous”;
  • Krapų iš ”Lidl turgelio”.

Papuošimui: kanapių ir sezamų sėklų.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Nuplauname ir nusausiname avinžirnius, beriame ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Lengvai apšlakstome aliejumi, suberiame prieskonius ir jais gerai padengiame avinžirnius. Dedame į 175 °C įkaitintą orkaitę, ir porą kartų apversdami kepame 30-40 minučių.
  2. Duoną supjaustome norima forma ir užtepame storą sluoksnį humuso. Ant viršaus dedame pjaustytus pomidorusm beriame keptus avinžirnius, trupintą fetą. Puošiame sezamų ir kanapių sėklomis, krapais.

Kepti avinžirniai sumuštiniams suteiks traškumo ir tiesiog išskirtinumo nuo įprastų sumuštinių. Likučius dedame į sandarų indelį, ir vėliau jais užkandžiausime.

Šie gražuoliai ne tik itin sotūs, bet ir kupini mums reikalingų medžiagų. Rekomenduoju prie arbatos!

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *