Sumuštinis su avokadu ir lašiša

Avokadiniai sumuštiniai jau kuris laikas yra naujas trendas, bene patys populiariausi pusryčiai tarp internetinio jaunimo 🙂 Kiekvienas turi savo receptą, o aš jų turiu net kelis. Šis bus pats sudėtingiausias, bet tuo pačiu pats skaniausias iš visų, kuriais jau dalinausi anksčiau. Jį paruošti užtruksime iki 10 minučių.

Ingredientai

  • 1 avokadas;
  • 2 riekės pilno grūdo duonos;
  • 2 v. š. graikiško jogurto;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • Žiubsnis kajeno pipiro;
  • 75 g. rūkytos lašišos;
  • 1/2 nedidelio agurko;
  • Druskos ir pipirų.

Padažui:

  • 1/3 čili pipiriuko;
  • 1 v. š. smulkintos mėtos;
  • 1/3 citrinos sulčių;
  • 1/2 pomidoro;
  • Žiubsnio druskos;
  • 1 v. š. baltojo vyno acto.

Paruošimo eiga

  1. Paruošiame padažą – pipirus ir pomidorus labai smulkiai supjaustome ir sumaišome kartu su mėta, citrinos sultimis bei baltojo vyno actu. Paragaujame, galime pagardinti druska.
  2. Duoną lengvai apskrudiname. Avokadą sutriname, įmaišome jogurtą ir citrinos sultis. Į trintą avokadą įberiame šiek tiek druskos ir pipirų, gerai išmaišome.
  3. Avokado piure padengiame duoną, pabarstome šiek tiek kajeno pipiro. Dedame plonomis juostelėmis pjaustytą agurką, lašišą, viską apliejame padažu. Jei turite žalumynų, būtinai papuoškite jais!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *