Sumuštinis su guacamole ir krevetėmis

Dar vienas mano mylimas sumuštinis 🙂 Jei esate avokado fanas, žinote kas yra guacamolė – trintas avokadas su prieskoniais ir citrina. Na o vienas mėgstamiausių avokado mylėtojų pusryčių variantų yra avocado toast (angl.), lietuviškai reiškiantis skrebutį su avokadu. Čia yra mano patobulinta versija – su marinuotomis krevetėmis. Kai avokadą valgai visur ir visada, pradedi ieškot improvizacijų. Pavyko! Aitriosios krevetės suteikia šiam gėriui naujų spalvų!

Ingredientai

  • Pilno grūdo paskrudinta duona;
  • Avokadas;
  • Citrinos sultys;
  • Druska ir pipirai;
  • Krevetės;
  • Česnako skiltelė;
  • Kajeno pipiro prieskoniai;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Petražolės arba svogūno laiškai papuošimui.

Gaminimo eiga

  1. Virtas krevetes pašlakstau šaukšteliu alyvuogių aliejaus, įspaudžiu česnako skiltelę, pabarstau druskos su pipirais ir šiek tiek kajeno, gerai išmaišau. Pakepinu keptuvėje apie minutę, kol sušils ir lengvai pakeis spalvą.
  2. Sutrinu avokadą, įspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių, pabarstau druska bei pipirais ir gerai išmaišau.
  3. Dar vos šiltas skrudintos duonos riekeles užtepu avokadu, uždedu pakepintas krevetes ir apibarstau smulkintais žalumynais.

Kai patiekale karaliauja avokadas, toliau nebereikia jokių žodžių 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*