Dar vienas mano mylimas sumuštinis 🙂 Jei esate avokado fanas, žinote kas yra guacamolė – trintas avokadas su prieskoniais ir citrina. Na o vienas mėgstamiausių avokado mylėtojų pusryčių variantų yra avocado toast (angl.), lietuviškai reiškiantis skrebutį su avokadu. Čia yra mano patobulinta versija – su marinuotomis krevetėmis. Kai avokadą valgai visur ir visada, pradedi ieškot improvizacijų. Pavyko! Aitriosios krevetės suteikia šiam gėriui naujų spalvų!
Ingredientai
- Pilno grūdo paskrudinta duona;
- Avokadas;
- Citrinos sultys;
- Druska ir pipirai;
- Krevetės;
- Česnako skiltelė;
- Kajeno pipiro prieskoniai;
- Alyvuogių aliejus;
- Petražolės arba svogūno laiškai papuošimui.
Gaminimo eiga
- Virtas krevetes pašlakstau šaukšteliu alyvuogių aliejaus, įspaudžiu česnako skiltelę, pabarstau druskos su pipirais ir šiek tiek kajeno, gerai išmaišau. Pakepinu keptuvėje apie minutę, kol sušils ir lengvai pakeis spalvą.
- Sutrinu avokadą, įspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių, pabarstau druska bei pipirais ir gerai išmaišau.
- Dar vos šiltas skrudintos duonos riekeles užtepu avokadu, uždedu pakepintas krevetes ir apibarstau smulkintais žalumynais.
Kai patiekale karaliauja avokadas, toliau nebereikia jokių žodžių 🙂
Skanaus!
Aušra