Aštrūs brokolių ir grybų noodles makaronai

Naujas savaitgalis, naujas receptas mano blog’e 🙂 Paskutiniu metu buvau visiškai nustojus naudoti makaronus. Jų net nepasigedau, o vėliau pradėjau naudoti tik ryžių makaronus arba kiaušinių makaronus (noodles). Pastaruoju metu labai traukia rytietiška virtuvė, ir dažnai įkvėpimo semiuosi būtent joje. O kaip kitaip, kai mūsų, lietuvių, maistas yra toks sunkus! Miltai, bulvės.. Žinoma skanu, bet po sočių lietuviškų pietų neretai būna sunku vaikščioti, užpuola tinginys ir bent kelias valandas jaučiuosi apsunkusi. Gal ir gerai kad Anglijoje nėra skaniųjų lietuviškų bulvių, todėl tenka vietoj cepelinų ar virtinukų rinktis kažką naujo.

Šiandien dalinuosi nauju savo atradimu, kurį rekomenduočiau pietums. Žinokit jau prisijaukinau brokolį, nors anksčiau negalėdavau net į jų pusę žiūrėt! Na o dabar juos galėčiau dėti praktiškai visur. Gaminame salotas (jei galima tai pavadinti salotomis) kurios gali būti valgomos ir karštos ir šaltos.

Ingredientai

  • 1 daržovių sultinio kubelis;
  • 2 lakštai kiaušininių noodles makaronų;
  • 1 nedidelis brokolis;
  • 1 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 250 g. šiitake grybų;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1/2 valg. šaukšt. čili dribsnių;
  • 4 laiškiniai svogūnai;
  • 2 valg. šaukšt. hoisin padažo;
  • Sauja kepintų anakardžio riešutų.

Gaminimo eiga

  1. Į nedidelį puodą įpilame vandens, įdedam sultinio kubelį ir leidžiam užvirti. Įdedam makaronų lakštus ir paverdam porą minučių, tada sudedam smulkintą brokolį ir verdam dar porą minučių. Pasiliekam šiek tiek sultinio puodelyje, o brokolius su makaronais nukošiame.
  2. Keptuvėje įkaitinam sezamų aliejų, sudedam smulkintus šiitake grybukus ir kepam maždaug 3 minutes, kol jie taps gražios, auksinės spalvos. Suberiam smulkintą česnaką, čili dribsnius, 3/4 smulkintų laiškinių svogūnų, ir maišydami kepam minutę. Sudedam makaronus su brokoliais, įpilam 4 valg. šaukštus sultinio ir hoisin padažą. Minutę maišydami pakepam ir nukeliam nuo ugnies.
  3. Patiekiame makaronus apibėrę anakardžiais ir likusiais laiškiniais svogūnais. Galima papildomai paskaninti sezamų aliejumi.

Porcijos energetinė vertė yra apie 620 kcal, iš viso patiekalo gavosi 3 porcijos. Tikrai puikus pasirinkimas pietums: nekasdieniška, sotu, daug angliavandenių (105g), baltymų (25g), skaidulų (8g), riebalų (14g), tik nemažai cukraus (17g).

Jeigu pietūs yra Jūsų pagrindinis valgis, tikrai nebijokit didelio kalorijų kiekio: sveikai moteriai reikėtų per dieną suvartoti apie 1500 kcal. Noriu priminti kad sveikas valgymas nėra badavimas ir savęs varžymas. Iš patirties sakau kad jei bandysit valgyt mažai (pvz. iki 1000 kcal per dieną), gal pradžioj svoris ir kris, bet vėliau viskas gali sugrįžt su kaupu. Juk kai badaujam, mūsų organizmas ”saugosi” ir kaupia dar daugiau riebalų.

Taip kad mano rekomendacija būtų valgom skaniai ir sportuojam – būsim pavalgiusios, laimingos, ir gražėsim tiesiog akyse 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *