Morkos- tikra Velykinio stalo puošmena. Jos ne tik papuoš stalą, suteiks jam pavasariško spindesio, bet ir bus puikus garnyras šalia mėsos patiekalų.
Ingredientai
- Mažų morkų su lapais;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. klevų sirupo;
- 1/2 v. š. dijon garstyčių;
- 1/2 v. š. balto vyno acto;
- 2 a. š. sojų padažo;
- 1 skiltelė česnako;
- Čiobrelio lapelių.
Gaminimo eiga
- Morkų lapus nukerpame, palikdami tik porą centimetrų. Nuskutame, nuplauname, ir paguldome į kepimo skardą.
- Sumaišome visus likusius ingredientus, iš jų padarydami padažą. Puse padažo apšlakstome morkas, ir dedame kepti į 200 °C orkaitę 20-30 minučių. Įpusėjus kepti, morkas apverčiame.
- Iškepusias morkas apipilame likusiu padažu ir patiekiame karštas.
Už dekorą, lėkštes ir įrankius dėkoju Vrdecor, o už skanias nuotraukas- 22.7 Photography.
Skanaus!
Aušra